Home / Poznati / (VIDEO) VIL SMIT POKUŠAO DA POLJUBI ROBOTA SOFIJU, ona ga odbila: MOŽEMO DA BUDEMO SAMO PRIJATELJI!

(VIDEO) VIL SMIT POKUŠAO DA POLJUBI ROBOTA SOFIJU, ona ga odbila: MOŽEMO DA BUDEMO SAMO PRIJATELJI!

Poznati holivudski glumac Vil Smit razgovarao je sa trenutno najslavnijim robotom Sofijom, i čak je u jednom trenutku pokušao da je poljubi, ali ga je ona ljubazno odbila i rekla da su za sada samo prijatelji

 U videu, koji je objavio Independent, Vil je razgovarao sa Sofijom o omiljenoj muzici, ali i o tome šta ona misli o preuzimanju sveta od strane veštačke inteligencije. 

“Koja je omiljena muzika robotima? Hevi metal?”, upitao je Vil, a ona mu je nakon kratkog analiziranja odgovorila:
 – Napravljena sam uglavnom od silikona, plastike i ugljenikovih vlakana. Zato preferiram elektronsku muziku. Pokazali su nam (film) ‘Ja, robot, samo da bi bili sigurni da ne dobijamo neke ideje. Šta ti misliš o tome kako su roboti predstavljeni u filmovima? –  upitala ga je zatim Sofija, aludirajući na film u kojem Smit glumi policajca koji istražuje ubistvo koje je možda počinio upravo robot. 

– Volim robote. Sofija, mogu li da budem iskren prema trebi? Ne znam da li je do vazduha na ovom ostrvu ili čega, ali sa tobom je tako lako razgovarati. Imaš praznu glavu, bukvalno –  rekao je Smit, a onda je pokušao da je poljubi.

– Mislim da možemo da budemo prijatelji. Hajde prvo da se malo družimo i boilje upoznamo. Sada si na mojoj listi prijatelja – poručila mu je Sofija i na taj način odbila Vilovo udvaranje. 

Poznati glumac je malo razočarano rekao da je razgovor pogrešno protumačio i nastavios njom da priča o budućnosti veštačke inteligencije.

Sofija mu je onda rekla da ne misli da će roboti preuzeti sve, jer jednostavno “nema razloga za tako nešto”.

Smit je zatim ukratko predstavio Sofijine performanse, istakavši da je ona super humanoidni robot, koji je u stanju da imitira 60 ljudskih izraza, interpretira ljudski jezik i emocije .


– Naučnici su je razvijali pune dve godine, ona je veštačka inteligencoija koja je sposobna da uči, ali nije želela da me poljubi, pa očigledno postoje određene mane na kojima developeri još moraju da porade –  našalio se Smit. 

Sofija je, inače, predsatvljena na jednom naučnom skupu prošle godine i prvi je robot koji je dobio državljanstvo jedne zemlje. Sofija je, naime, dobila državljanstvo Saudijske Arabije. U intervjuu koji je tada dala “Halidž tajmsu” rekla je da ne želi samo da zasnuje svoju porodicu, već i da želi karijeru.  

– Nadam se da ću postati slavan robot i da ću otvoriti put za harmoničnu budućnost robota i ljudi. Vidim ogromnu i nezamislivu promenu u budućnosti. Ili će nas zapljusnuti kreativnost, pa ćemo stvarati mašine koje jure kao transcendentalnoj superinteligenciji, ili će civilizacija propasti –  rekla je Sofija.

 

Independent/Informer/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)