Home / Kompanije i Tenderi / Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

NJEMAČKI Porsche kupio je manjinski 10-postotni udio u tvrtki Mate Rimca, koja proizvodi električne automobile – Rimac Automobili.

Porsche je zainteresiran za partnerstvo s Rimcem na razvoju budućih elektro-automobila, piše Cnet. Iako Porsche razvija vlastiti električni automobil, Taycan, proizvođač se nada da će naučiti od Rimac Automobila. Nije još jasno što će točno uključiti partnerstvo, ali i Porsche i Rimac zainteresirani su za dijeljenje tehnologije.

Rimac: Ovo je važan korak za naš strateški plan

“U manje od jednog desetljeća sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila. Ipak, stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila je izazov za cijeli život pa imamo još dug put pred sobom. Ulazak u razvojnu suradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije”, izjavio je Mate Rimac u priopćenju medijima.

Meschke: Rimac ima impresivno znanje

“Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti. Smatramo kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju”, izjavio je Lutz Meschke, član uprave zadužen za financije i informatiku tvrtke Porsche.

Prošle je godine Rimac prodao 19-postotni udio Camel grupi, najvećem azijskom proizvođaču baterija za 30 milijuna eura, podsjeća RoadandTruck.com.

Rimac trenutno zapošljava oko 400 ljudi i usredotočen je na razvoj visokonaponskih baterija i električnih pogonskih sustava, kao i na super-automobile u malim serijama. Tvrtku je osnovao 2009. godine Mate Rimac. Njegov najnoviji automobil, C_Two, ima četiri elektromotora i 1 914 konjskih snaga. Rimac Automobili imaju i podružnicu Greyp Bikes koja proizvodi električne bicikle. I nakon ulaska Porschea u vlasništvo, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac ostaje većinski vlasnik obaju navedenih tvrtki.

“U manje od 10 godina Rimac je izgradio svoju tvrtku od početnika iz garaže do proizvođača jednih od najegzotičnijih sportskih automobila na svijetu”, piše Autoblog.

“Sada Porsche želi komadić magije Rimčevih električnih automobila”, zaključuje TechCrunch.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

RACIJA U NJEMAČKOJ -UHVAĆENI NEPRIJAVLJENI RADNICI IZ BIH I SRBIJE

Nakon opsežne akcije krajem ožujka, kada su pripadnici njemačke Carine otkrili 22 radnika iz BiH …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)