Home / Vijesti / BiH / Za zaposlenje sina u EPBiH tražili su mi 16.000 KM i potvrdu o članstvu u SDA

Za zaposlenje sina u EPBiH tražili su mi 16.000 KM i potvrdu o članstvu u SDA

U nastavku suđenja u predmetu “Bosna”, u kojem je prvooptuženi Amir Zukić, bivši generalni sekretar SDA, jutros je saslušan svjedok optužbe Sead Keserović, inače uposlenik “Elektrodistribucije Zenica”.

U ovom predmetu, osim Zukića, optuženi su i Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA, ali i Esed Džananović, bivši izvršni direktor u “Elektroprivredi BiH”, te Nedžad i Senad Trako, Ramiz Karavdić i Safet Bibić.

Ovaj svjedok kazao je jutros u Općinskom sudu da mu je za zaposlenje sina Ismeta u EPBiH traženo 16.000 KM i potvrda da je član SDA. Keserović je ispričao da je kontaktirao optuženog Karavdića, koji mu je rekao da je za tu uslugu potrebno 16.000 somova, ali da on nije znao šta znače „somovi“ pa mu je pojasnio da su to hiljade.

Ispričao je da ga je Karavdić pitao je li mu je sin član SDA, te ako nije da je potrebno da se učlani u tu stranku i dobije potvrdu, što je on kasnije i uradio.

Prema njegovim riječima, iako je predao dokumentaciju te namjeravao podići kredit kako bi zaposlio sina, vidio je da od toga nema ništa.

– Zvao sam ih i tražio da mi barem vrate dokumentaciju, ali su me oni “šaltali” s jednog na drugog. Rekli su mi da je dokumentacija u Centrali u Sarajevu – rekao je Keserović.

Svjedok je pojasnio da je nedugo zatim ispričao svom šefu u “Elektrodistribuciji” u Zavidovićima šta je traženo od njega, zbog čega je dobio poziv dikrektora “Elektrodistribucije Zenica” da dođe na sastanak, što je i učinio.

– Tada mi je Edisej Sjerotanović rekao: “Seade, ovo je krivično djelo. Ako nećeš ti prijaviti, prijavit ću ja” – izjavio je Keserović.

Nedugo zatim, tvrdi da je sve prijavio FUP-u u Zenici te da je ozvučen i da mu je telefon prisluškivan u dogovoru s policijom, i da mu je inspektor FUP-a dao 16.000 KM koje je on dao otuženom Karavdiću.

Na upit advokata Senada Pizovića šta mu je bio motiv da ponovo započne priču o zapošljavanju nakon što je odustao, Keserović je odgovorio: „To pitajte policiju!“

Na ovo je Pizović dodao da je ovdje riječ o očitom podstrekavanju policijskih službenika.

Avaz/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)