Home / After Work / Crnac bez jaja

Crnac bez jaja

Kontroverzan naslov je mnoge privukao na kušanje, pridobio brojne obožavatelje, ali i uzrokovao brojne polemike.

Uz jednostavne namirnice i malo angažmana, niste li još probali, izvolite – crnac bez jaja.

Sastojci

  • Za biskvit:
  • jogurta (3×180 g)
  • 300 g Pšeničnog glatkog brašna 
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 žličice Sode bikarbone
  • maslac za premazivanje lima
  • Za glazuru:
  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mlijeka

Priprema

  1. 1.
    Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  2. 2.
    Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  3. 3.
    Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. 4.
    Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

Savjet: Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka./Coolinarika/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)