Home / Vijesti / BiH / Šokantne fotografije s tuzlanskog aerodroma: Pogledajte kako izgleda soba za presvlačenje beba

Šokantne fotografije s tuzlanskog aerodroma: Pogledajte kako izgleda soba za presvlačenje beba

Prostor za presvlačenje beba ili, možda preciznije sobu užasa, najavljuje natpis isprintan na papiru u zaštitnoj foliji. Nakon što uđe u prostoriju svaka majka će vjerovatno radije izabrati da dijete uopće ne presvuče, bez obzira na sadržaj u peleni, nego da rizikuje svaku moguću vrstu zaraze.
soba
Naime, u prostoriji prljavih i nepotpuno okrečenih zidova, s betonskim podom, umjesto ormarića za presvlačenje beba nalazi se komad spužve prekriven komadom platna ili nečeg što liči ne dekicu.

Jedini predmet koji se nalazi u prostoriji, a koji je majci i bebi u slučaju presvlačenja potreban jeste kanta, u ovom slučaju, korpa za smeće. O ormariću, jednokratnoj podlozi za presvlačenje, tečnom sapunu, suhim i vlažnim maramicama te lavabou na kojem će majka moći oprati bebu, a nakon presvlačenja i svoje ruke, na Međunarodnom aerodromu Tuzla možete samo sanjati.

Neuslovnu sobu za presvlačenje beba možete pronaći nakon što prođete pasošku kontrolu, u prostoru za čekanje leta.

presvlacenje beba
Nije jasno zbog čega tuzlanski aerodrom, koji se često hvali novim radovima, hiljadama prevezenih putnika i brojnim linijama, najmlađim putnicima nije osigurao prostor u kojem će se moći presvući, a da njihovi roditelji ne moraju strahovati od obolijevanja. Nejasno je kako uopće jedan aerodrom može imati linije za svjetske destinacije, a da pri tome nema osnovne uslove za usluživanje putnika.
Klix.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)