Home / Ličnosti / ITALIJOM JE ODJEKIVALO BOSNA, BOSNA: Pogledajte ko je ovo uradio u čest Miralema Pjanića…

ITALIJOM JE ODJEKIVALO BOSNA, BOSNA: Pogledajte ko je ovo uradio u čest Miralema Pjanića…

Igrači Juventusa su sinoć imali razloga za slavlje. Pobjedom s rezultatom 4:0 su nadigrali Milan čime su postali prvaci Kupa Italije. Ubjedljivu pobjedu Stare dame je euforično proslavio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Trenutke slavlja iz svlačionice Juventusa je Pjanić podijelio na društvenim mrežama.

Pjanić ogrnut zastavom BiH je zajedno sa svojim saigračima pozdravio državu svoga porijekla.


Juventus osvojio duplu krunu u Italiji
U finalnoj utakmici Kupa koja se igrala u glavnom gradu Italije, Juventus je bio bolji od Lazia i osvojio duplu krunu u svojoj zemlji.

Juventus osvojio duplu krunu u Italiji Izvor: Paolo Bruno/Getty Images Sport
Momci iz Torina koji su ove sezone već osvojili titulu i izborili plasman u finale Lige prvaka gdje će 6. juna u Berlinu igrati protiv Barcelone, maksimalno motivisano su ušli u duel sa Rimljanima, koji će na osnovu plasmana na tabeli naredne sezone imati priliku da igraju u elitnom evropskom takmičenju. Poslije velike borbe i produžetaka slavio je Juventus sa 2:1.

Ljubitelji fudbala su gledali sjajan meč u prvom poluvremenu. Otvorenu igru na obje strane, dosta prilika i dva gola. Radu je već poslije četiri minuta igre doveo Lazio u vodstvo, a egal na kraju prvog poluvremena donio je Chiellini koji je tokom današnjeg dana bio u centru pažnje zbog poruke da je zaboravio neprijatan duel sa Suarezom na Mundijalu i da okršaj njega i Urugvajca ne smije da bude u centru pažnje predstojećeg finala Lige prvaka.

U drugom poluvremenu gledali smo klasičan meč za italijanske rivale. Čvrsto na sredini terena, bez prilika za gol. Posljednju je u zaostavnom vremenu imao Tevez, ali je šutirao preko gola. Utakmica je otišla u produžetke.

Poslije sedam minuta igre u dodatnom periodu Matri je uspio da nadmudri odbranu rivala i dovede Juve u vodstvo od 2:1. Rimljanima je ostao drugi produžetak sa nadom da mogu da naprave preokret, ili da izbore penale na kraju ovog meča. Juventus je slavio sa 2:1.

N1/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)