Home / Vijesti / Svijet / UŽAS U ZOOLOŠKOM VRTU: Leopard pojeo trogodišnjeg dječaka i pobjegao, vlasti tragaju za njim

UŽAS U ZOOLOŠKOM VRTU: Leopard pojeo trogodišnjeg dječaka i pobjegao, vlasti tragaju za njim

Vlasti u Ugandi tragaju za leopardom iz nacionalnog parka Queen Elizabeth, koji je zgrabio i pojeo malenog sina čuvara parka, javljaju svjetski mediji.

Trogodišnji dječak bio je pod nadzorom dadilje u neograđenom dijelu nacionalnog parka za osoblje u petak navečer, kada ga je leopard zgrabio. Glasnogovornik vlasti Bashir Hangi izjavio je da je dijete slijedilo dadilju, koja je izašla iz područja za osoblje:

“Dadilja nije primijetila da ju je dijete slijedilo. Čula je njegove vriskove i intervenirala, ali bilo je prekasno i leopard je nestao u grmlju. Sljedećeg dana pronašli smo dječakovu lubanju”.

“Čim jednom okusi ljudsko meso, pokušat će to opet učiniti”

 “Potraga se nastavlja i namjera nam je uhvatiti leoparda i ukloniti ga iz divljine, jer čim jednom okusi ljudski meso, pokušat će to opet učiniti”, dodao je Hangi.

Queen Elizabeth je najposjećeniji nacionalni park u Ugandi. Do napada je došlo samo tjedan dana nakon što je vlasnika britanskog safari parka napao lav u Južnoafričkoj Republici.

Mike Hodge (71) pretrpio je lom čeljusti nakon napada u parku za životinje Marakele u Thabazimbiju. Na internetu je objavljena uznemirujuća snimka koja prikazuje prestravljene turiste kako vrište i pozivaju u pomoć dok lav napada Hodgea, koji je pokazivao park posjetiteljima. Desetogodišnji lav Samba ubijen je nakon napada.

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)