Home / After Work / LifeStyle / Srpski mediji: Šešelj je slobodan čovek

Srpski mediji: Šešelj je slobodan čovek

PRAVOMOĆNA presuda vođi Srpske radikalne stranke i zastupniku u srpskom parlamentu Vojislavu Šešelju, kojom ga je Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu osudio na deset godina zatvora, udarna je vijest beogradskih medija u srijedu popodne.

U prvim naslovima vijesti iz Haaga elektronički mediji navode da je Šešelj proglašen krivim, ali i da je kaznu već odslužio pošto je u pritvoru haškog suda proveo 11 i pol godina.

“Deset godina zatvora za Šešelja, kazna odslužena”, navodi Radiotelevizija Srbije i konstatira kako je MICT “djelomice prihvatio zahtjev tužiteljstva i osudio Vojislava Šešelja na deset godina zatvora”.

Gotovo istovjetne ocjene i naslovi su na B92 i na internetskim stranicama listova Politike, Večernjih novosti, Blica i Kurira.

Regionalna televizija N1 na internetskoj stranici u naslovu je istaknula i dio obrazloženja presude: “Haag osudio Šešelja zbog Hrtkovaca, kazna već odslužena.”

U svom izvješću N1 naglašava da je “Žalbeno vijeće mehanizma kaznenih sudova u Haagu ukinulo oslobađajuću presudu lideru radikala Vojislavu Šešelju i proglasilo ga je krivim za progon i poticanje na progon Hrvata u Hrtkovcima”, te da mu se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme koje je tijekom suđenja proveo u pritvoru haškog tribunala.

Državna agencija Tanjug izvješćuje: ”Šešelj kriv za progon Hrvata, osuđen na 10 godina zatvora.”

Agencija Beta konstatira da je Šešelj danas pravomoćno osuđen “zbog poticanja i počinjenja progona Hrvata u selu Hrtkovcima u Vojvodini, 1992. godine”, te da je Žalbeno vijeće utvrdilo da je Šešelj kaznu već odslužio, jer je u pritvoru u Haagu bio od 2003. do 2014. godine.

 Index/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)