Home / Ličnosti / TUŽNO I ISTINITO: Vraćala se sa očevog groba i umrla je od udara groma, a prije toga je NJEMU napisala pjesmu

TUŽNO I ISTINITO: Vraćala se sa očevog groba i umrla je od udara groma, a prije toga je NJEMU napisala pjesmu

Angela Bonacin, spisateljica iz Splita, smrtno je stradala od udara groma 6. maja 2016. u 32. godini. S prijateljicom Natašom Reić Matković išla je na groblje kako bi odnijela cvijeće na očev grob. Nekoliko mjeseci kasnije balkanski muzičar otpjevao je pjesmu koju je napisala u kojoj se, kako je on naveo, na neki način oprostila od ovog svijeta.

Oca je Angela izgubila početkom 2016. godine. Umro je od srčanog udara. Na odlasku s groblja, Angelu i Natašu zateklo je nenadano nevreme.

Iznenada je počela snažna grmljavina i kiša, a prijateljice su stale ispod visokog čempresa. Grom je udario u stablo, a Bonacin je umrla na licu mesta od teških opekotina.

Tragično preminula Angela, kako je ispričala njena prijateljica Nataša koja je preživjela udar groma, živjela je za muziku. Za grupu “Cambi” napisala je pjesmu “Povij me”, a potpuno se posvetila vjeri 2012. i okrenula se isključivo duhovnoj muzici.

Tekst za pjesmu “Ti si onaj koji voli” balkanskom pjevaču Alanu Hržici posalala je njena prijateljica nakon Angeline smrti. Alen je imejl sa pjesmom uočio u martu 2017. i odmah je odlučio da je snimi.

– Mislim da Bog čoveku nikada ne daje ono što on ne može da podnese. Možda je Angela u svom srcu bila spremna da prihvati baš takav odlazak jer njen pogled na smrt nije bio tragedija. Bila je osoba molitve. Posebno me je dotakla njena rečenica: “Ja kad molim ne sumnjam” – rekao je Alan Hržica.

On je objasnio da ga je pjesma posebno dotakla.

– Tekst pjeva o Isusu Hristu, osobi u koju sam ja zaljubljen. Napisao sam muziku u pet minuta. Smatram da je to bio Božiji prst koji mi je tako olakšao cijeli proces. Kada sam taj dan svirao tu pjesmu bezbroj puta, udubio sam se malo u tekst i uočio sam da je na jedan nevjerovatan način Angela zapravo opisala svoju smrt i odlazak – rekao je Hržica.

SD/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)