Home / Vijesti / BiH / NOVA RADNA MJESTA ZA 250 LJUDI: Nakon Sarajeva, BBI centar dobija i ovaj grad u Bosni i Hercegovini…

NOVA RADNA MJESTA ZA 250 LJUDI: Nakon Sarajeva, BBI centar dobija i ovaj grad u Bosni i Hercegovini…

Trgovačko-poslovni centar, koji se na jesen prošle godine trebao otvoriti u Bihaću, još čeka urbanističku dozvolu

Kako je za Oslobođenje kazao Sead Živalj, generalni direktor kompanije BBI Real Estate, koja je investitor projekta, prema zadnjim informacijama, postupak sa urbanističkim projektom bi se trebao okončati do aprila ukoliko ga usvoji Općinsko vijeće Grada Bihaća.

Idejno rješenje za BBI Centar Bihać:

bbi centar
bbi centar

”Napominjem da smo zahtjev za urbanističku dozvolu predali još u martu 2016., da bi nam kasnije rekli da se treba izraditi urbanistički projekat i evo to još nije okončano. Da je sve išlo po našem prvobitnom planu, objekat se trebao otvoriti još prije pola godine, tačnije u septembru 2017. godine”, kazao je Živalj.

Komentarišući navode da se početku gradnje protivi i određeni broj građana Bihaća, on je istakao kako se radi o vrlo malom broju, i to uglavnom okolnih stanara.

”Pa i kada smo radili BBI Centar u Sarajevu, bilo je negodovanja i toga će uvijek biti. Sada okolni stanari ističu kao prednost što žive pored BBI centra”, naglasio je Živalj.

On je dodao kako bi ovakav centar Bihaću donio mnogo, pogotovo imajući u vidu da je plan BBI Real Estate kompanije da to bude reprezentativan objekat sa različitim sadržajima i sa brendovima koji do sada nisu bili prisutni u Bihaću.

”To bi sigurno oživilo taj dio grada s obzirom na to da je trenutno na toj lokaciji objekat kino Una, koji već dugo godina ne radi. Pored toga, zaposlilo bi se oko 250 radnika”, kazao je on, dodajući kako početak radova ne ovisi o njima.

 

Oslobođenje/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)