Home / Vijesti / BiH / JOŠ JEDNA TRAGIČNA NOĆ U BIH| KUĆA IZGORJELA DO TEMELJA: VATROGASCI PRONAŠLI UGLJENISANO TIJELO STARICE…

JOŠ JEDNA TRAGIČNA NOĆ U BIH| KUĆA IZGORJELA DO TEMELJA: VATROGASCI PRONAŠLI UGLJENISANO TIJELO STARICE…

Osamdesetsedmogodišnja Emina Đonko stradala je sinoć u požaru koji je izbio u kući u kojoj je živjela u čapljinskom naselju Bivolje Brdo.

Kako je za Faktor potvrđeno u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Čapljina, požar je prijavljen u 22.47 sati.

– Na teren je izašlo pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila. Kada smo stigli na mjesto događaja, kuća je već bila u završnoj fazi gorenja i plamen je išao iznad krova. Unutra je sve izgorjelo, jer je kuća građena od drvene konstrukcije, od podova do krova. Samo zidovi nisu od drveta, tako da se vatra brzo proširila. Unutra smo, nažalost, zatekli ugljenisano tijelo starije žene – kazao nam je Mate Jurković, zamjenik zapovjednika PVJ Čapljina.

Prema nezvaničnim informacijnama, žena je živjela sama u kući.

Na uviđaj su izašli policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a o svemu je obaviješten i kantonalni tužilac.

Banja Luka: Žena pokušala da uđe u kuću u plamenu, vjerujući da je unutra beba

Banjalučanka Biljana V. (44) lakše je povrijeđena u požaru koji je izbio danas u kući u kojoj je živjela sa porodicom u ulici Vladislava Skarića u Banjoj Luci.

Ona je, kako saznajemo, izgubila svijest na pragu kuće, a prema izjavama nekih očevidaca, pokušavala je da se vrati u objekat koji je bio u plamenu iz straha da je unutra ostala beba.

Međutim, već na samom pragu se onesvijestila jer se nagutala dima, a brzom intervencijom vatrgosaca izvučena je napolje i ukazana joj je ljekarska pomoć.

Požar je brzo lokalizovan, a iako u spomenutoj kući živi više stanara, svi su u trenutku izbijanja vatre bili napolju, te na sreću nije bilo žrtava. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

Odmah po prijavi požara na mjesto događaja upućeni su pripadnici Policijske uprave Banja Luka, ali će tek naknadno, kada se za to steknu uvjeti, biti obavljen uviđaj kako bi se utvrdili tačni uzroci izbijanja vatre.

Nezvanično saznajemo da su stanari kuće pokušavali da očiste dimnjak, te da je to u jednom momentu najvjerovatnije izazvalo plamen, koji se oteo kontroli i zahvatio cijelu kuću.

faktor.ba

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)