Home / Ličnosti / IVICA DAČIĆ DANIMA PLAČE: POGLEDAJTE KAKVA JE TUGA POGODILA NJEGOVU PORODICU…

IVICA DAČIĆ DANIMA PLAČE: POGLEDAJTE KAKVA JE TUGA POGODILA NJEGOVU PORODICU…

Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova, u suzama se danas oprostio od oca Desimira, koji je preminuo prije dva dana.

– Dragi moj Desimire, u životu sam održao milion govora, ali ovaj mi je najteži, jer je ovo najteži dan u mom životu. U tvom životu nije bilo ničega čega bih se stidio. I mi smo se cijeli život trudili da te ne obrukamo – rekao je kroz suze Ivica, prenosi list “Alo”.

Desimir je, kako je naveo, radio u narodnoj miliciji u najteže vrijeme, borio se za Srbiju.

– Ja sam rođen na Kosovu jer je on radio tamo. Vodio je mučenički život, borio se za svoju djecu, za naše školovanje, sve je sam radio i gradio, sakupljao je pečurke i šipurke da bi zaradio za nas. Sve što smo mi danas, to je on. Pred smrt nam je govorio: “Pustite mene, gledajte djecu” – istakao je Ivica Dačić.

Otac će mu, naveo je, puno nedostajati.

– Nije dočekao 80. rođendan, koji je 3. marta. Na dan kad je on umro bio sam u Vatikanu, nije dočekao da čuje da me je Putin odlikovao, umro je sat prije toga, zato taj orden posvećujem njemu – dodao je Ivica.

Poslije ovog potresnog govora, tužna povorka se, uz zvuke truba, uputila ka vječnoj kući Desimira Dačića.

– Ja sam rođen na Kosovu jer je on radio tamo. Vodio je mučenički život, borio se za svoju djecu, za naše školovanje, sve je sam radio i gradio, sakupljao je pečurke i šipurke da bi zaradio za nas. Sve što smo mi danas, to je on. Pred smrt nam je govorio: “Pustite mene, gledajte djecu” – istakao je Ivica Dačić

DV

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)