Home / After Work / LifeStyle / ŠOKANTNO U CRNOJ GORI: “Kraljice noći” za jedan sat na pučini zarade do 500 eura ! ! !

ŠOKANTNO U CRNOJ GORI: “Kraljice noći” za jedan sat na pučini zarade do 500 eura ! ! !

Cvjeta prostitucija u Crnoj Gori: „Hostese“ za jedan sat na pučini zarade do 500 eura…

Takozvana elitna ili jahting prostitucija zaživi obično tokom ljetnje turističke sezone, kada, uglavnom u Budvu, dolaze djevojke koje na zabavama koje se priređuju na jahtama zarađuju ogromne svote novca. Javna je tajna da za učešće na zabavama na jahtama djevojke dobijaju od 50 do čak 500 eura na sat.
Takve djevojke se obično predstavljaju gostima da su zaposlene kao hostese, go-go igračice ili starlete. U Upravi policije tvrde da su „u skladu sa Krivičnim zakonom angažovali nekoliko sektora iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kako bi na kvalitetan način suzbili ovu pojavu u bilo kom obliku“. Uprkos tome, policajci su za prvih pet mjeseci tekuće godine podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru (navođenje na prostituciju), kojima su obuhvaćena dva lica, a prekršaji su registrovani u Baru. Tokom 2012. godine podnesena su četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru kojim je obuhvaćeno pet lica – navodi se u saopštenju dostvaljenom „Blicu Crna Gora“.
Podaci Uprave policije takođe govore da tokom 2012. i 2013. godine nije zabilježen nijedan slučaj po pitanju navođenje na prostituciju.
– U prvoj polovini 2013. godine nije registrovano nijedno krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. Tokom prošle godine u Crnoj Gori takođe nije registrovano nijedno krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, ali je registrovano jedno krivično djelo – trgovina ljudima za koje je osumnjičeno jedno lice koje je uhapšeno i procesuirano podnošenjem krivične prijave nadležnom državnom tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo trgovina ljudima na način što ih je, kako se sumnja, zloupotrebljavajući povjerenje više lica ženskog pola, njihove teške životne i materijalne prilike seksualno eksploatisao, ugovarajući im vršenje seksualnih usluga sa drugim korisnicima – saopštili su iz Uprave policije.
Izvršna direktorka Sigurne ženske kuće Ljiljana Raičević je nedavno izjavila „Blicu Crna Gora“ da policija ima kapacitete i snage da stane na put ovoj pojavi.
– Mislim da je naša policija sposobna da to kontroliše i da stanu na put tome. Ali bi dobro bilo da se inspekcijske službe uključe i češće kontrolišu – kazala je Raičević.

Četvrtina ispitanica imala je prvi seksualni odnos pre navršenih 14 godina, dok su prvi odnos za koji su dobile robu, novac ili narkotike u proseku imale sa 22,3 godine

Istraživanje Instituta za javno zdravlje i nevladine organizacije Juventas pokazalo je da prostitucije ima u celoj Crnoj Gori, a da je najrasprostranjenija u Podgorici i Baru.
Aktivisti NVO sektora su tri i po meseca na terenu kontaktirali sa prostitutkama koje su, uz novčanu nadoknadu, pristale da budu uključene u istraživanje.
Naime, svaka od njih dobila je 40 evra za anketu koju je popunila, 15 evra za dati uzorak krvi isto toliko za svaku koleginicu koju je “regrutovala” za potrebe istraživanja.
Najmlađa ispitanica imala je 18, a najstarija 60 godina, prenose mediji u Crnoj Gori.
Četvrtina ispitanica imala je prvi seksualni odnos pre navršenih 14 godina, dok su prvi odnos za koji su dobile robu, novac ili narkotike u proseku imale sa 22,3 godine.
Većina ispitanica, njih 69,5 odsto, imala je četiri klijenta nedeljno, a svaka deseta je imala osam ili više klijenata na sedmičnom nivou.
Prostitutke najčešće do klijenata dolaze posredstvom poznanika i prijatelja. Drugi najčešći način su telefonski kontakti, slede kafane, ulice, parkovi, barovi, noćni klubovi…
Anketa je pokazala da svaka petnaesta prostitutka do klijenata dolazi posredstvom taksista, makroa i agencija, dok se u zaključcima istraživanja navodi da epidemija HIV-a među crnogorskim prostitutkama spada u epidemije niskog intenziteta prema kriterijumima Svetske zdravstvene organizacije.
Upotrebe kondoma poprima veće razmere, naročito među prostitutkama nižeg stepena obrazovanja.
Ipak, u zaključcima se navodi da je rizično polno ponašanje još veoma prisutno jer su ispitanice u anketi potvrdile da prilikom svakog odnosa ne koriste kondom.
Takođe, istraživanje je pokazalo da 32,5 odsto “prijateljica noći” koristi ili je koristilo drogu. Njih 15 procenata drogu uzima preko šprica ili igle, a čak 9,1 odsto delilo je špric ili iglu sa nekom drugom osobom.
Izvor: blic.rs, (Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)