Home / Vijesti / Regija / RUSI ZAHTEVAJU OD NATO! SRPSKA POLICIJA MORA NA KOSOVO: U Moskvi uvereni, iza ubistva Olivera Ivanovića stoje AMERIČKA I BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA!

RUSI ZAHTEVAJU OD NATO! SRPSKA POLICIJA MORA NA KOSOVO: U Moskvi uvereni, iza ubistva Olivera Ivanovića stoje AMERIČKA I BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA!

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin zatražio da se državni organi Srbije uključe u istragu atentata. U Moskvi ubeđeni da iza svega stoje američka i britanska obaveštajna služba

 Rusija je juče zvanično zatražila od vlasti u Prištini i zapadnih sila da srpskoj policiji što pre dozvole ulazak na Kosovo kako bi bilo istraženo ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića.
Ruski ambasador Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio je da Moskva zahteva da se naši državni organi momentalno uključe u istragu atentata, i to ‘u punom kapacitetu’, dakle da se srpskim istražiteljima dozvoli pristup u pokrajinu. Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin i njegovi najbliži saradnici ubeđeni su, kako saznajemo, da iza Ivanovićevog ubistva stoje američka i britanska obaveštajna služba i da baš zato NATO pakt sada užurbano i panično pokušava sve da zataška.

Teroristički akt

Čepurin je na sastanku sa Vučićem istakao da Rusija najodlučnije i najoštrije osuđuje ‘teroristički akt ubistva Ivanovića’.

– Moskva zahteva adekvatnu istragu, uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a sve u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija – istakao je Čepurin, koji je istovremeno javno izjavio saučešće Ivanovićevoj porodici.

Kako saznajemo, ruski ambasador preneo je našim vlastima podatke do kojih su došle ruske službe.

– Čepurin je predsedniku preneo određena saznanja i informacije do kojih su došli nadležni ruski organi. Prema tim navodima, postoje ozbiljne indicije da su u Oliverovo ubistvo umešani i agenti američke i britanske tajne službe. U Moskvi su ubeđeni da CIA i MI-6 raspolažu krucijalnim podacima o atentatu… – objašnjava naš izvor, koji je zbog osetljivosti teme insistirao da mu ne objavljujemo ime.

U vrhu države juče niko nije hteo zvanično da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da joj nije jasno zašto se Priština protivi zahtevu da se Beograd uključi u istragu.

– Ako Priština nema šta da krije i ako želi da se pronađu ubice i nalogodavci sramnog terorističkog akta, što ubistvo Olivera Ivanovića jeste, onda ne postoji nijedan razlog da se naši državni organi ne uključe u istragu. I Evropskoj uniji je u interesu da se ovo ubistvo što pre reši. Zato ne vidim zašto bi neko u Prištini imao nešto protiv uključivanja srpskih organa u cilju što bržeg otkrivanja počinilaca. Osim ako neko nešto strašno ne krije… – naglašava Mihajlovićeva, dodajući da je jako važno to što nalogodavci Ivanovićevog ubistva nisu uspeli da posvađaju i uplaše Srbe na Kosovu.

Srbi legalna meta

Veljko Odalović, generalni sekretar MSP, kaže da je klima na Kosovu takva da su Srbi “legalna meta”.

– Srbi su i do sada bili legalna meta jer se ništa ne preduzima protiv zločinaca za koje se zna šta su radili. Nema istrage, nema procesuiranja. Veoma je važno da se ta agonija zaustavi i da se rasvetli ovo mučno ubistvo. Baš bih voleo da čujem od prištinskih organa više od onoga što je do sada poznato… – zaključuje Odalović.

Informer

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)