Home / Ličnosti / LIVE STREAM Dok je Modrić PRIZNAO-Mamić se pere od optužbi: “Kolinda i Plenkoviću, prekinite farsu koja se radi Modriću”

LIVE STREAM Dok je Modrić PRIZNAO-Mamić se pere od optužbi: “Kolinda i Plenkoviću, prekinite farsu koja se radi Modriću”

U TIJEKU je izvanredna presica Zdravka Mamića. “Moja istina – točno u podne”, tako je Dinamov savjetnik optužen za izvlačenje stotina milijuna kuna iz Dinama zajedno s bratom Zoranom i nekadašnjim direktorom Damirom Vrbanovićem nazvao svoje novo obraćanje javnosti.
Mamić, optuženik za udruživanje u zločinačku organizaciju za izvlačenje novca iz gradskog kluba Dinamo, pokušat će se oprati od optužbi na konferenciji za novinare. Nedavno je protiv njega pokrenuta nova istraga jer se vjeruje da je podizao i trošio Dinamov novac s računa izvan Hrvatske.
Na presicu je donio stotine dokumenata i fotografije iz mladosti. Priča o svom životu od rođenja pa do danas.
Live stream pratite na Indexu:

“Ovo nije `Moja istina´ nego je ovo jedina istina. Ja ću to pokušati danas pred vama dokazati. Malo će duže trajati jer ću vam sve pokušati objasniti. Ako vam dosadi, ja ću vas zabavljati da ostane koncentrirani.”

“Rođen sam 1959. godine u Bjelovaru, gradu rukometa i keksića. Ja sam imao tranzistor kada je Bjelovar bio rukometno najjači, televizore crno-bijele imali su tada samo bogati. Nije me sram reći vam da sam ja zimi bos igrao nogomet, nisam imao mogućnosti živjeti kao danas naša djeca. Stalno sam igrao bos nogomet. Primijetio me je trener Flak i odveo na probu u Dinamo zajedno s mojim bratom Stojkom. Moj brat Zoran se rodio 1971. u Zagrebu, znači prije 47 godina se ja nisam maknuo iz Maksimira. Nikad neću zaboraviti svoju prvu sliku Zagreba, kada me je tata doveo na probu. Tata je prodao kuću u Bjelovaru i kupio gradilište u Sesvetama. Svaki dan me je vozio iz Bjelovara u školu u Sesvete pa onda na trening u Dinamo pa onda kući na spavanje u Bjelovar.”

“Nisi u Jugoslaviji mogao pričati da si Hrvat, nego si u vojsci tada govorio da si dinamovac ako si htio poručiti tko si i što si. Tih godina od Dinama mladi igrači nisu ništa dobivali, nikakvu opremu. Bila nam je privilegija skupljati lopte igračima Dinama. Zagreb je tada živio za Dinamo.”

“Bio sam najborbeniji igrač Dinama, ali u pubertetu sam igzbuio brzinu pa iz napada preselio u obranu. Bio sam jedini reprezentativac Jugoslavije, ali su potjerali cijelu moju generaciju. Potjerali su i Stojka, također reprezentativca, te Zorana. To je mene obilježilo. Istjerali su me iz Dinama, a ja sam mu uvijek pomogao kako bi valjda ostvario te svoje snove o dječačkom Dinamu.”

“A onda je došla 1982. godina, titula. Nikad nešto takvo nije viđeno na ovim prostorima. Četiri milijuna Hrvata u Hrvatskoj i četiri milijuna Hrvata u inozemstvu svi su bili Dinamo. Svi su marširali za Ćirom i igračima. To je bilo prvi put nakon 25 godina da je Dinamo prvi. Pomrsili smo mnogima planove.”

“Bitna stvar u mom životu je pobjeda 4:0 usred Splita, uoči te utakmice je legendarni Smoje napisao `jebeš pobijediti ovakav Dinamo´. Tada sam ja vodio navijanje iz onog kaveza, bio sam jedan od vođa navijača.”

“Sjećam se da sam u Banja Luci, kada su naši navijači izbačeni sa stadiona, organizirao prijevoz i hranu za sve navijače da se vrate u Zagreb. Sjećam se i kako sam u Novom Sadu trčao preko cijelog terena da bih obranio navijače od policije.”

“I još ova priča… Počelo je prvo hrvatsko prvenstvo, Dinamo je igrao u Pazinu, a policija tukla navijače. Puno naših navijača je završilo u zatvoru, ja sam išao i molio da se ti navijači puste. Uvijek sam bio za navijače. Tako sam prijatelj s legendarnim Sunarom, njega sam jednom izvukao iz marice. Puno puta sam ginuo za navijače Dinama.”

“Sjećam se 1987. kako sam skupio od konobara 120 000 maraka kako bi zadržao Mlinarića, a on odmah razbio PSG. Ćiro koji ga je htio potjerati, kasnije ga je odveo u Auxerre, a meni nitko ni kavu se nije sjetio platiti.”

“Sjećam se i da sam 1992. doveo Ćiru, njega se zove kad je klub u krizi. Sa svojim prijateljima sam ga doveo, a on odmah osvojio naslov. Slijedi privatizacija Dinama, Ćiro i ja smo postali vlasnici, a završilo je kako je završilo. Tada sam kao suvlasnik napustio Dinamo, razočaran stanjem, a posebno zbog toga jer nisam uspio vratiti ime Dinamo.”

“Tuđmanu sam na jednom sastanku u lice rekao da svi želimo promijeniti ime u Dinamo. Urlao je na mene, ali ja sam mu rekao ono što navijači žele. Kasnije je 2002. on bio u teškom stanju, a Pukanić, Židak, tadašnji predsjednik kluba Canjuga i ja smo dogovorili vraćanje imena Dinamo. Tada je od njega ostalo samo ime… Imali smo skupštinu na kojoj je Barišić postao predsjednik, čovjek koji je uvijek bio uz Dinamo. Od Dinama je 2000. ruke digao ruke svaki Hrvat, isključivao se plin, struja, nije bilo igrača… Svi su pisali da je Dinamo gotov, da se treba ugasiti, a ja sam nagovorio Barišića da upumpa Siemensov novac u klub. Ne samo u Dinamo, već i u Hajduk, Osijek Belupo…”

“Od 2002. do 2007. godine ja sam Dinamu posudio 83 milijuna kuna. Tu su dokumenti, evo neka netko od vas dođe i pogleda ovo… Hajduk je tada dvije sezone bio prvak uz pomoć poštenog suđenja. Ti ljudi su osuđeni, a Hajduku trofeji ostali?! Dinamo tada završava u stečaju i u ligi za bedaka. Opet se pojavljujem ja i kažem da ćemo sljedećih 10 godina biti prvaci, svi su mi se smijali, ali to se upravo dogodilo. Do mog hapšenja Dinamo je 10 puta bio prvak i 10 puta igrao grupnu fazu europskih natjecanja.”

“2010. godine dolazi na vlast SDP, premijer Milanović i njegov ministar Jovanović kreću u `isušivanje močvare´. Tada počinje moj pakao i pakao hrvatskog nogometa. Ja sam to izdržao pet godina dok me nisu spremili u zatvor.”

“Optužnica kaže da sam preko transfera izvukao stotine milijuna iz Dinama. Oni kao da nikad nisu čuli za dogovore između klubova i igrača pri podjeli odštete. Navodio sam vam ranije primjere iz Dinama, a sada je isto napravio Hajduk s Vlašićem. Dao mu je dio odštete, ali je napravio odličan posao. Tako je bilo u Hajduku i s Kalinićem, Kranjčarom… Od toga Hrvatskoj nije uplaćena ni lipa poreza.”

“Šimić je dobio pet milijuna maraka na račun u inozemstvo, Boban 13 milijuna dolara, Prosinečki koji me proklinje po medijima dobio je šest milijuna maraka. Zašto šutite? I svi ostali šute!”

“Ne mogu ja biti u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi ako sam ja kriv. Pa nisam valjda sam prebacio novac, nego su i oni sudjelovali. Ali naravno da nismo nikako krivi, to je legalno i normalno u nogometu. Na ispitivanju u USKOK-u ne može biti odvjetnik, a Modrić je tamo imao odvjetnika. Na sudu su Modrić i Lovren na sudu dali istinit iskaz, a protiv njih je pokrenuta istraga za lažno svjedočenje. To je direktna prijetnja budućim svjedocima. Njihovi transferi se nalaze u knjigama. Imate 82 svjedoka optužbe i svi su svjedočili u moju korist. Svi vještaci…”

“Nećete mirno spavati zbog ovog što ste napravili Modriću i Lovrenu. Da cijela Europa piše o njima zbog suđenja i nekakvih istraga protiv njih. Tražim od predsjednika i premijera da prekinu farsu koja se radi Modriću i Lovrenu.”

INDEX/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)