Home / Vijesti / BiH / EVROPA SE DIVI SARAJEVU| NIKO NE SLAVI KAO BOSNA: NAKON ČOLE, EVO ŠTA JE VEČERAS URADILA CRVENA JABUKA…

EVROPA SE DIVI SARAJEVU| NIKO NE SLAVI KAO BOSNA: NAKON ČOLE, EVO ŠTA JE VEČERAS URADILA CRVENA JABUKA…

Kultni bend Crvena jabuka, predvođen Draženom Žerićem Žerom, večeras je brojnoj publici u centru Sarajeva priredio svojevrsnu reprizu novogodišnje proslave koja je trajala sat i po.

Koncert na otvorenom održan je na pozornici ispred Vječne vatre i okupio je na hiljade fanova koji su se zaželjeli starih hitova legendarnog benda osnovanog upravo u Sarajevu, koji se decenijama prije probio u sam vrh regionalne muzičke scene.

Svirka je počela u 21 sat, a saobraćaj je u ovom dijelu grada za to vrijeme bio obustavljen. Kao predgrupa je nastupila Ina Hamzić sa bendom Open Mind Group i oni su zagrijali dlanove i grla mnogobrojne publike.

Žera je koncert otvorio pjesmom “Tvoga srca vrata”, a potom su se nizali poznati stihovi “Bježi kišo s prozora”, “Ako ako odeš ti”, “Ne govori više”, “Dirlija”, “Jazz.ba”…, a pjesmu “Nekako s proljeća” posvetio je Kemalu Montenu.

Uprkos hladnom vremenu i slaboj kiši koja je povremeno padala publika je pjevala uglas sa Žerom, a od Vječne vatre pa sve do Centralne banke i dalje niz Titovu ulicu plesali su i zabavljali se posjetioci svih godišta.

Ova treća muzička večer na otvorenom u Sarajevu označila je kraj produženog novogodišnjeg programa u organizaciji Gradske uprave Grada Sarajeva, uz finansijsku pomoć Vlade KS i četiri gradske općine.

Nakon prošlogodišnjeg spektakla uz Dinu Merlina, Sarajevo je sinoć ponovo bilo centar zabave u regiji zahvaljujući neprikosnovenoj zvijezdi Zdravku Čoliću, a večerašnji koncert Crvene jabuke zaokružio je ovu veselu priču koja je u Sarajevo privukla ogroman broj turista.

Nakon sjajne novogodišnje noći i koncerta Zdravka Čolića, večeras je sarajevsku publiku pozdravio bend Crvena jabuka.

Slavni bend je nastup kod Vječne vatre otvorio starim hitom “Vrata tvoga srca”, a nakon toga je uslijedila pjesma “Bježi kišo s prozora”.

Prije Crvene jabuke publiku je zagrijala sarajevska muzičarka Ina sa bendom Open Mind Group.

Unatoč povremenoj kiši, brojna publika je i večeras pokazala zašto Sarajevo za vrijeme novogodišnjih praznika često bude centar regije.

Desetine hiljada ljudi su i večeras doprinijeli sjajnoj atmosferi uz odličnu svirku.

DV/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)