Home / Vijesti / BiH / Azra Bašić osuđena je na 14 godina zatvora, srpskim civilima odsijecala spolovila te čupala uši i nokte

Azra Bašić osuđena je na 14 godina zatvora, srpskim civilima odsijecala spolovila te čupala uši i nokte

AZRA BAŠIĆ, bivša pripadnica Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, osuđena je na 14 godina zatvora na Sudu Bosne i Hercegovine za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Derventi i u selu Polje 1992. godine.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Bašić je osuđena po 12 točaka optužnice.

Optužena je da je od 26. travnja do početka svibnja 1992. sudjelovala u ubojstvu, mučenju i nanošenju velikih patnji i ozljeda srpskim zarobljenicima u derventskom Domu JNA i na području sela Polje.

Azra Bašić, poznata pod nadimkom Azra Dva Noža ili Krvava Azra, u BiH je stigla 22. studenoga 2016. godine avionom iz Sjedinjenih Država. Izručena je iz Amerike nakon dugotrajnog i kompliciranog ekstradicijskog procesa.

Za bosanskohercegovačko pravosuđe godinama je bila nedostupna. Početkom 2004. američki FBI joj je ušao u trag na području New Yorka, no uspjela im je pobjeći te je godinama mirno živjela u gradiću Stenton u Kentuckyju, podsjeća RSE.

Od 2011. godine Bašić je bila u ekstradicijskom pritvoru u SAD-u i to vrijeme do današnje presude će joj se uračunati u kaznu.

Kako smo ranije pisali, ono što u optužnici ne piše, ali će se zasigurno o tome pričati je nečovječno postupanje Krvave Azre, djevojačkog prezimena Alešević, koja je inače iz Rijeke.

Ona je, kao pripadnica HVO-a, odsijecala spolovila svojim zatvorenicima, čupala im uši i nokte žaračem, tjerala ih da ližu krv i piju benzin te pužu po razbijenom staklu. Jednog je zatvorenika i ubila. O stravičnim mučenjima progovorilo je 26 svjedoka čiji su iskazi poslani u SAD.

izvor/INDEX/

POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)