Home / Vijesti / Regija / Ispovijest žena koje su radile na jahtama bogataša: Do 3.500 evra se preko pakla stiže!

Ispovijest žena koje su radile na jahtama bogataša: Do 3.500 evra se preko pakla stiže!

– Jednom prilikom dobila sam Armani sat, a svi troškovi večere u restoranu bili su plaćeni – prisjetila se Sara jedne rijetke, ali situacije u kojoj je dobro prošla

Sara Begbi i Betani Silkoks su godinama radile kao posluga na jahtama bogataša i riješile su da progovore o svojim iskustvima.

Posluživale su poslovne ljude i članove kraljevske porodice, pa su imale prilike da borave u društvu bogataša, putovale su na egzotične lokacije i dobijale basnoslovne napojnice. Iako zvuči glamurozno, mnogo toga nije bilo ni lepo, ni lako.

– Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sledećih 16 do 18 sati, s tim da bih tokom dana jedva sjela na nekoliko minuta. Ako se i to desi – tvrdi Sara za “Dejli mejl” koja je spavala u toliko malom prostoru da je pre ličilo na ćeliju u zatvoru.

Bez obzira na uslove, dnevne troškove gotovo da nije imala, pa mesečno bi zaradila oko 2.500 evra.

To malo slobodnog vremena provodila bi uživajući u hotelima sa pet zvezdica i jedući u najboljim restoranima i to je sama plaćala.

– Jednom prilikom dobila sam Armani sat, a svi troškovi večere u restoranu bili su plaćeni – prisetila se Sara jedne retke, ali situacije u kojoj je dobro prošla.

Druga djevojka – Betani je kao dio posluge na brodu radila tri godine nakon završetka fakulteta. Za nju je to bilo odlično životno iskustvo. Na nogama je najduže provela 25 sati u kontinuitetu, a kopno jednom nije dotakla čak 40 dana.

– Retko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput prigrizli – rekla je Betani, koja je mjesečno zarađivala više od 3.500 evra, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom i 60 dana plaćenog godišnjeg odmora.

Radeći na jahti imala je priliku da upozna Vil Smita, princa Alberta od Monaka, Antonia Banderasa i mnoge druge.

(Telegraf.rs)/POSLOVNIDNEVNIK.BA

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)