Home / Vijesti / Regija / Uhapšen “Srpski Rambo” osumnjičen za višestruko ubojstvo, u akciji poginule tri osobe

Uhapšen “Srpski Rambo” osumnjičen za višestruko ubojstvo, u akciji poginule tri osobe

IGOR Vaclavić, poznat i kao Norbert Feher, osumnjičen za trostruko ubojstvo, uhapšen je sinoć u Španjolskoj. Tražile su ga talijanske vlasti.

Kako javlja Telegraf, prenoseći Novosti, tijekom hapšenja došlo je do pucnjave. Prema prvim informacijama, ubijene su tri osobe, a među njima dva pripadnika španjolske garde.

Kako prenosi El Pais, Vaclavić ima najmanje tri identiteta; srpski, hrvatski i talijanski, od kojih su posljednja dva lažna. Poznat je pod nadimkom Srpski Rambo.

Srpski državljanin Vaclavić, poznat i pod imenom Norbert Feher, u bijegu je od travnja ove godine.


Ubojstvo šumara

Vaclavić je bio u zatvoru u Italiji, a zatim je u gradiću blizu Ferrare ubio Talijana Davida Fabrija te pobjegao u šumu.

Fabrijevi prijatelji ponudili su nagradu od 50 tisuća eura osobi koja do 22. 10. pronađe Vaclavića živog. Ako ga pronađu mrtvog, nagrada iznosi 25 tisuća eura.
Iznos će biti isplaćen osobi koja prva pruži te informacije i iznosi 50.000 eura. Plaćanje će biti izvršeno ukoliko se bjegunac izvede pred lice pravde. Ako se samo otkrije tijelo Fehera/Vaclavića, onda će nalazniku uslijediti nagrada koja je duplo manja, prenosili su talijanski mediji.

Nakon bijega u šumu, ubio je i šumara Valerija Verija. Uspješno je izbjegavao potjeru u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina policajaca. Nekoliko mjeseci pretraživali su teren između Bologne i Ferrare, sumnjajući da se tu nalazi, ali ga nisu uhvatili.


Psihološki profil

Srpske vlasti potvrdile su Talijanima kako je Feher rođen 1981. u Subotici. I u Srbiji je ostavio trag zločina koji uključuju višestruke krađe te slučaj seksualnog zlostavljanja u rodnom gradu.

Talijanska policija izradila je njegov psihološki profil. Prema njemu, Igor je dominantan, mizantrop, hladan, a povremeno socijalan i pasioniran.

Zna šest jezika: talijanski, srpski, španjolski, ruski, mađarski i rumunjski. Naoružan je, a policija raspolaže podatkom da posjeduje dvije puške i najmanje dva spremnika s po 30 metaka.

Mark Ravaglia, kolega šumara Valerija Verija kojeg je Igor ubio, izjavio je kako je ubojica na njega pucao “hladnokrvno, iznenada, bez riječi”.

izvor/Index/

POTPIS

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)