Home / Vijesti / Gradovi / UDAR IRME U FLORIDU -VIDEO LIVE !

UDAR IRME U FLORIDU -VIDEO LIVE !

IRMA, jedan od najsnažnijih uragana u ovom dijelu svijeta ikad, izazvao je velika razaranja na karipskom otočju koje je pogodio dok je imao najveću snagu i bio 5. kategorije. Odnio je do sada najmanje 24 života.

Gotovo 300 hiljada domova na Floridi ostalo je bez struje a uragan Irma koji se približava američkom kopnu donio je snažne vjetrove s tornadima i obilne kiše.

Prema energetskoj tvrtki i stanovnici otočja Florida Keys, očekuje se da će nestanak struje do kraja dana pogoditi više od milijun stanovnika. Florida je dom 20 milijuna ljudi.

Državna hidrometeorološka služba izvijestila je da su vjetrovi uraganske snage stigli do Florida Keysa.

Očekuje se da će Irma udariti obalu Floride danas oko 16 sati po našem vremenu, a vlasti ga opisuju kao “ekstremno opasan uragan”.

9:15 Gotovo 300 hiljada stanovnika Floride trenutno je bez struje. Milijuni ljudi bit će pogođeni uraganom Irmom. Otvorena javna skloništa su većinom popunjena, piše CNN.

8:30 Irma se pojačala, sad je opet u kategoriji 4, javlja CNN.

8:28 Pojačava se brzina kretanja Irme.

8:15 Javila se Hrvatica iz Miamija.

“Nalazimo se u obiteljskoj kući u Miami Lakesu, morali smo se evakuirati iz Hallandale beacha jer živimo na plaži. Situacija na Floridi je kao grad duhova. Imamo policijski sat i iza 4 popodne ne smijemo na ulice. Svi su zabarikadirani u kućama i čekamo da Irma dođe prema nama.
Iz snimke koju sam Vam poslala mozete vidjeti da jako puno kiše pada i da pušu jaku vjetrovi. Iz sata u sat se pogoršava vrijeme.

Zvuk vjetra je toliko zastrašujuć. Još uvijek imamo struje i vode”, rekla je.

8:12 Guverner Rick Scott rekao je kako očekuje da bi razina mora u području jugozapadnog grada Naplesa mogla porasti 4,5 metara i izazvati poplave a na poluotok moglo bi pasti od 25 do 50 litara vode po četvornom metru dok bi otočje Florida Keys moglo zabilježiti 63 litara vode.

Pogledajte Live:

https://youtu.be/Acap3IrCYYk




Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)