Home / Vijesti / BiH / NAJVEĆI BH. TRGOVAČKI LANAC “Bingo” osim “Alte” kupuje i TC “Merkur Otoka” u Sarajevu

NAJVEĆI BH. TRGOVAČKI LANAC “Bingo” osim “Alte” kupuje i TC “Merkur Otoka” u Sarajevu

Najveći bosanskohercegovački trgovački lanac “Bingo” ove godine trebao bi preuzeti ne samo sarajevski “Alta Shopping Center”, već i Tržni centar “Merkur Otoka”, potvrđeno je za Avaz.ba iz izvora bliskih ovoj kompaniji.

Tržni centar “Merkur Otoka” nalazi se pod hipotekom i pod kontrolom je “Raiffeisen banke”, a za kupovinu ovog objekta “Bingo” će izdvojiti blizu 100 miliona KM.

“Bingo” iz Tuzle će pomenuti trgovinski centar preuzeti od austrijskih vlasnika, a sve što preostaje nakon dogovorenih detalja jeste i zvanično potpisivanje ugovora, kada će biti objavljeno više detalja.

Nakon 10 mjeseci poslovanja dug za električnu energiju “Alte” dostigao je 126.000 KM te je zbog toga tržnom centru ugašen dovod električne energije.

Dotadašnji vlasnik tržnog centra Tie Sosnowski nestao je iz Bosne i Hercegovine, a upravljanje je preuzela Addiko (bivša Hypo) banka. Godinu dana nakon problema u vezi sa strujom počeli su protesti predstavnika građevinskih firmi koji su tvrdili da im je tadašnji vlasnik “Alte” dugovao dva miliona KM.

“Alta” je zbog poteškoća koje je imala nekadašnja Hypo banka stavljena na prodaju 2015. godine, a trenutno je pod upravljanjem austrijskog fonda Centrice.

“Alta” se prostire na blizu 24.000 kvadratnih metara, a smješten je na Marijin-Dvoru. Tržni centar “Merkur Otoka”, smješten je na Otoci, atraktivnoj lokaciji u Sarajevu i prostire se na 12.000 kvadratnih metara.

Izvor/biznis.ba/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)