Home / Vijesti / BiH / SFERA 2016: OBLIKOVANJE I TOPLINSKA IZOLACIJA FASADNIH ZIDOVA: TRADICIONALNI I SAVREMENI PRISTUP

SFERA 2016: OBLIKOVANJE I TOPLINSKA IZOLACIJA FASADNIH ZIDOVA: TRADICIONALNI I SAVREMENI PRISTUP

Marketinška i izdavačka agencija SFERA d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetetom Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar , uz podršku GIT instituta, organizuje međunarodnu konferenciju pod nazivom Sfera 2016, 03 i 04. novembra 2016-te  godine.
sfera_poslovnidnevnik.ba
sfera_poslovnidnevnik.ba



Generalni sponzor konferencije je komapnija : Baumit, Sponzori konferencije su kompanije : Bautrend, Baumy, Dugatehna,te kompanija Bekament, dok su partneri konferencije kompanije: EPS Lastro, Knauf, Knauf Insulation, Austrotherm, Njemačka privredna komora – AHK, Terrasit, Stamal,  Fibran, Baldini Studio,Rockwool,Xella, Euroston te kompanija Igm.

Pogledajte kadrove sa prošlogodišnje konferencije Intera 2015 g.

intera_poslovnidnevnik.ba
intera_poslovnidnevnik.ba

Nadolazeću konferenciju će svečano otvoriti Predsjednik Federacije BiH,

gdin: Marinko Čavara, te će govornici biti stručnjaci iz oblasti teme naučno stručne konferencije.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Plašt objekta ili fasadni zid je jedan od najbitnijih elemenata u vizualnom doživljaju objekta ali i po pitanju ostvarivanja ugodnosti korištenja istog. Boje fasade kao i materijali za završnu obradu su jedan od ključnih elemenata za budući identitet objekta u prostoru kao i njegovo redovno održavanje. Element fasadanog zida je, uz krov i temelje, već decenijama predmet ispitivanja a u cilju poboljšanja ugodnosti korištenja unutrašnjeg prostora te ostvarivanja veće energetske učinkovitosti objekta.

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti energetske učinskovitosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova. Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu se prezentuju naučni, pregledni i stručni radovi, a u drugom savremene tehnologije i proizvodi u domenu proizvodnje toplinskih izolacija te materijala za završnu oblogu fasadanih zidova. Kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom materijala za toplinsku izolacije te završnu obradu fasadnih zidova su dobrodošle da se prijave za prezentaciju na konferenciji, kao i izlaganje kataloga i drugog promotivnog materijala u izložbenom prostoru konferencije.

sfera_poslovnidnevnik.ba
sfera_poslovnidnevnik.ba

Prijava učešća na konfereniji na LINK:http://2016.sfera.ba/prijava-za-ucesce/

I Registracija LINK:http://2016.sfera.ba/registracija/

Informacije na web stranici : www.sfera.ba

 

Poslovnidnevnik.ba BH Poslovni portal
Poslovnidnevnik.ba
BH Poslovni portal

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)