Home / Vijesti / BiH / Razvojna banka FBiH više nije vlasnik imovine Agrokomerca

Razvojna banka FBiH više nije vlasnik imovine Agrokomerca

Prema informaciji objavljenoj na zvaničnoj stranici Općinskog suda u Velikoj Kladuši, Kantonalni sud u Bihaću ukinuo je rješenje iz aprila ove godine po kojem je prehrambena industrija Agrokomerca dosuđena Razvojnoj banci Federacije BiH, pa na taj način Razvojna banka FBiH više nije vlasnik imovine Agrokomerca

Općinski sud u Velikoj Kladuši morao je obustaviti proces prelaska imovine Agrokomerca u vlasništvo Razvojne banke FBiH, nakon presude koju je donio Kantonalni sud u Bihaću u toku ove sedmice.

Općinski sud u Velikoj Kladuši morao je obustaviti proces prelaska imovine Agrokomerca u vlasništvo Razvojne banke FBiH, nakon presude koju je donio Kantonalni sud u Bihaću u toku ove sedmice.

Rješenjem o dosudi broj 23 0 Ip 009722 06 Ip od 21.04.2016. godine nekretnina označena kao Prehrambena industrija vlasništvo Agrokomerca dosuđena je kupcu Razvojnoj banci FBiH na iznos 2.200.000 KM. Rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću, navedeno rješenje je ukinuto, pa će sud u ponovnom postupku zakazati ponovno treće ročište za prodaju predmetne nekretnine, a kada se steknu zakonski uslovi”, navode iz Općinskog suda u Velikoj Kladuši.

U Kantonalnom sudu u Bihaću nisu pojasnili svoju odluku, a za sada nema reakcija iz Vlade FBiH i Razvojne banke FBiH na presudu.

Podsjećamo, proces prodaje imovine Agrokomerca procijenjene na 25 miliona KM traje već duži vremenski period, a u zadnje vrijeme spominjalo se nekoliko potencijalnih investitora koji su bili zainteresirani za kupovinu nekadašnjeg velikokladuškog giganta prehrambene industrije.

Krajem februara ove godine kao najbolji ponuđač na usmenoj prodaji pred Sudom u Velikoj Kladuši bila je firma Ein Natural, vlasnika Nihada Imamovića, koja je za imovinu Agrokomerca ponudila 12 miliona KM. Drugi najbolji ponuđač bila je firma Silsila, vlasnika Mustafe Gadže sa 5,5 miliona KM, dok je Razvojna banka FBiH sa 2,2 miliona KM bila treći najbolji ponuđač.

Nekoliko dana prije nego je trebao uplatiti ponuđeni novac Imamović je odustao, zbog navodnih telefonskih prijetnji njegovoj porodici i njemu. Mustafa Gadžo je odustao bez obrazloženja, te je na taj način Razvojna banka FBiH je vrijednu imovinu Agrokomerca dobila za svega 2,2 miliona KM.

izvor/Klix/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)