Home / After Work / KAD BUDETE SAZNALI ZAŠTO SAMO 14% STANOVNIŠTVA IMA DUŽI DRUGI PRST: Gledaćete ih drugim očima!

KAD BUDETE SAZNALI ZAŠTO SAMO 14% STANOVNIŠTVA IMA DUŽI DRUGI PRST: Gledaćete ih drugim očima!

Ovo vam je sigurno privuklo pažnju, makar sa gledišta estetike! Radi se o tzv. Grčkom stopalu, pri kojem je drugi nožni prst duži od prvog i javlja se kod svega 14% stanovništva.

Iako nekim ljudima izgleda ružno i najradije bi željeli da ga nemaju, grčko stopalo obično je povezano sa snagom, inteligencijom i seksipilom. S druge strane, postoje neke okolnosti koje bi trebalo uzeti u obzir.

Grčko stopalo može donijeti probleme na nogu i uzrokovati bol, ukoliko se ne koristi adekvatna obuća.

 Imajte na umu da, kada hodate ili trčite, vaše noge trpe većinu tjelesne težine, tako da je oblik stopala nešto što znatno utiče na cjelokupan osjećaj. Osobe sa grčkim stopalom češće trpe bolove u stopalima, a to je nešto što se ne smije ignorisati!
Ono što bi trkači sa ovim problemom trebalo prvo da urade kako bi se izbjegle buduće posljedice, je da koriste pravu obuću. U idealnom slučaju, noge imaju dovoljno prostora, a prsti ne bi trebalo da budu stisnuti jedan uz drugi. Zlatno pravilo je jednostavno: nikad ne koristite cipele koje vam uzrokuju bol.

Pomoću posebnih uložaka, moguće je otkloniti bol i upalu. Obuća bi trebalo da je izrađena od mekanog materijala, koji će činiti da se noga osjeća udobno.

Ako imate grčko stopalo i patite od bolova, najbolja stvar za učiniti je posjetiti ljekara, kako bi se vaš slučaj dublje analizirao. Ne dozvolite da se stvar iskomplikuje!

Izvor/prirodajelijek/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)