Home / Vijesti / BiH / Je li njemački gigant ušao na tržište Bosne i Hercegovine: Lidl kupio prodavnicu Konzuma u Sarajevu?

Je li njemački gigant ušao na tržište Bosne i Hercegovine: Lidl kupio prodavnicu Konzuma u Sarajevu?

Njemačka trgovačka kompanija Lidl, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Faktor, kupila je sarajevsku prodavnicu Konzum u Ložioničkoj 16 (bivši Mercator centar), te će u narednim danima i zvanično ući na tržište BiH.

Već nekoliko godina priča se o ulasku njemačkog giganta u našu zemlju, a najglasnije priče bile su nakon što je Agrokor, u okviru kojeg posluje Konzum BiH, preuzeo Mercator, a tuzlasnki Bingo krenuo u kupovinu Interexa.

Jedno vrijeme bila je aktuelna i priča da će Bingo kupovinom Interexa preuzeti vodeću tržišnu poziciju u našoj zemlji, te nakon toga cijelu kompaniju prodati Lidlu.

Međutim, do danas od toga ništa nije realizirano, a prema informacijama koje su se pojavile, Lidl je iznenadio cjelokupnu javnost i kupio prvu prodavnicu u BiH. I to od kompanije od koje niko nije očekivao.

Kontaktirali smo i Konzum BiH kako bi nam potvrdili ove informacije, ali su negirali prodaju te prodavnice. Ipak, u narednim danima vidjet ćemo koliko su naše informacije tačne.

Izvor/Faktor.ba)

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)