Home / Investicije / Kinezi preuzimaju giganta sa San Sira: Berlusconi do 20. novembra zaključuje prodaju Milana

Kinezi preuzimaju giganta sa San Sira: Berlusconi do 20. novembra zaključuje prodaju Milana

Dugo traje priča o prodaji Milana na čijem je čelu Silvio Berlusconi koji je preuzeo klub 1986. godine. Konačan kraj Berlusconijeve ere trebao bi se desiti najkasnije 20. novembra ove godine, piše italijanska La Gazzetta dello Sport.

Berlusconi je ranije ove sedmice potvrdio da će prodati Milan kineskim investitorima za koje smatra da mogu vratiti ovaj klub na prvo mjesto u Italiji, Evropi i svijetu. Nekadašnji premijer Italije je dodao da će novi vlasnici u dvije godine potrošiti 400 miliona eura na pojačanja.

U eri Silvija Berlusconja, od 1986. godine, Milan je osvojio 29 trofeja od čega čak pet trofeja Lige prvaka. U tom periodu Rossoneri su upisali i osam trofeja Serije A. Međutim, posljednje godine donijele su boravak u sjeni, jer je Milan posljednji trofej osvojio 2011. godine.

Kineski investitori će kupiti 99,93 posto kluba koji je u vlasništvu Fininvesta, kompanije kojom vlada porodica Berlusconi. Klub će biit prodan za 740 miliona eura s tim da će budući vlasnici preuzeti i dug od 220 miliona eura. Kinezi su dogovorili da će u klub uložiti 350 miliona eura u naredne tri godine.

Zvanično preuzimanje kluba trebalo bi se desiti najkasnije do 20. novembra kada će Milan igrati ligaški derbi protiv gradskog rivala Intera.

izvor/Klix/

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)