Home / Vijesti / BiH / Magazinović: Je li Vlada FBiH obećala da će prodati BH Telecom i HT Eronet do kraja ove godine?

Magazinović: Je li Vlada FBiH obećala da će prodati BH Telecom i HT Eronet do kraja ove godine?

Zastupnik Saša Magazinović tražio je na današnjoj hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se na dnevni red uvrsti informacija Vijeća ministara BiH o sadržaju pisma namjere za novi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom.

Magazinović je rekao kako bi Vijeće ministara BiH trebalo informisati parlamentarce i javnost u BiH o obavezama koje su prihvatili u zamjenu za novac MMF-a.

On je dodao da nije riječ ni o kakvom tajnom dokumentu te da zahtjev za ovu tačku ima temelje u hitnosti i opravdanosti.

Magazinović je tražio da se otkrije da li je Vlada FBiH obećala da će do oktobra ove godine završiti analizu operativne vrijednosti BH Telecoma i HT Eroneta te da će prodati sve udjele u ovim kompanijama do kraja ove godine.

Zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je kako misli da pismo namjere treba biti javno, ali da takav prijedlog SDP-a BiH ne može podržati s obzirom na to da SDP BiH dok je bio u vlasti nikada nije obznanio sadržaj pisama namjere.

Ona je dodala i da bi podržala ovaj prijedlog da ga je predložio Klub DF-a s obzirom na to da je predsjednik DF-a Željko Komšić ranije tražio od SDP-ove vlade da mu dostave podatke o zaduživanju, što je SDP odbio.

Komšić je predložio da se zakaže posebna sjednica Zastupničkog doma PSBiH na kojoj će se samo raspravljati o uslovima pod kojim su zaključeni aranžmani s MMF-om.

U toku je peta hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je sazvana na zahtjev Kluba zastupnika SNSD-a. Na dnevnom redu nalazi se samo jedna tačka naslovljena kao “Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić”.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić kazao je kako ne postoji izvještaj Vijeća ministara BiH, ali da su na sjednici prisutni čelnici Agencije za statistiku BiH koji će informisati parlamentarce u vezi s objavom rezultata popisa.

 izvor/Klix/
Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)