Home / After Work / Novi Ikar Jeb Corliss

Novi Ikar Jeb Corliss

Base -skakač Jeb Corliss  ponosno stoji na rubu  stijene koja je visine 700 metara,na specijalnom odijelu Tonysuit koje koristi da bi imao horizontalnu brzinu i uzgon poput male letjelice,stoji logo Red Bull.To je mladić koji je neustrašiv što se tiče skokova sa objekata , planinskih vrhova i kanjona.

Jeb Corliss (rođen 25 ožujka 1976 ) je američki profesionalni skydiver i BASE skakač. On je skočio sa jako puno mjesta, uključujući u Parizu Eiffelov toranj, Seattleu Space Needle, Krist kipa  u Rio de Janeiro i Petronas Twin Towers u Kuala Lumpuru, Malezija.

U 2012 godini je imao nesretan slučaj prilikom skoka sa planine u Južnoj Africi kod Cape Towna gdje je slomio obe noge i imao niz povreda udarivši o rub stijene kad je htio proletjeti što bliže rubu gdje je bio balon kao oznaka.

U većini slučajeva kad gledamo video snimke njegovih skokova koji su snimljeni u prvom licu ,znači kamera postavljena na njegovoj kacigi ,nama kao posmatračima podiže nivo adrenalina jer se radi o najekstremnijem sportu uopće.Kamera kojom snima svoje skokove je GO-PRO tako da Jebb Corliss ima prave sponzore za svoj opasan i skup sport.

Nakon oporavka skače ponovo ali sad najopasniji skok u karijeri zvani Leteći Bodež gdje je skočio iz helikoptera i pomoću odjela uletio u procjep u planini gdje je u vrhu širok 60 stopa oko 20 metara a u dnu širok samo 20 stopa oko 7 metara i dubine tri fudbalska stadiona.Nakon skoka koji je tako moćan i silan po njegovoj izjavi on je počeo plakati i rekao da takvo što u životu nije doživio.

U 2015 godini je bio tehnički savjetnik prilikom snimanja filma POINT BREAK akcijski triler filmskog  remakea ,u kojem se nakratko pojavljuje.

Na svijetu je uvjek bilo neustrašivih i avanturistički extremno nastrojenih sportista ali Jeb Corliss  spada u Elitu EXTREMNIH SKOKOVA.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)