Home / After Work / Novi Ikar Jeb Corliss

Novi Ikar Jeb Corliss

Base -skakač Jeb Corliss  ponosno stoji na rubu  stijene koja je visine 700 metara,na specijalnom odijelu Tonysuit koje koristi da bi imao horizontalnu brzinu i uzgon poput male letjelice,stoji logo Red Bull.To je mladić koji je neustrašiv što se tiče skokova sa objekata , planinskih vrhova i kanjona.

Jeb Corliss (rođen 25 ožujka 1976 ) je američki profesionalni skydiver i BASE skakač. On je skočio sa jako puno mjesta, uključujući u Parizu Eiffelov toranj, Seattleu Space Needle, Krist kipa  u Rio de Janeiro i Petronas Twin Towers u Kuala Lumpuru, Malezija.

U 2012 godini je imao nesretan slučaj prilikom skoka sa planine u Južnoj Africi kod Cape Towna gdje je slomio obe noge i imao niz povreda udarivši o rub stijene kad je htio proletjeti što bliže rubu gdje je bio balon kao oznaka.

U većini slučajeva kad gledamo video snimke njegovih skokova koji su snimljeni u prvom licu ,znači kamera postavljena na njegovoj kacigi ,nama kao posmatračima podiže nivo adrenalina jer se radi o najekstremnijem sportu uopće.Kamera kojom snima svoje skokove je GO-PRO tako da Jebb Corliss ima prave sponzore za svoj opasan i skup sport.

Nakon oporavka skače ponovo ali sad najopasniji skok u karijeri zvani Leteći Bodež gdje je skočio iz helikoptera i pomoću odjela uletio u procjep u planini gdje je u vrhu širok 60 stopa oko 20 metara a u dnu širok samo 20 stopa oko 7 metara i dubine tri fudbalska stadiona.Nakon skoka koji je tako moćan i silan po njegovoj izjavi on je počeo plakati i rekao da takvo što u životu nije doživio.

U 2015 godini je bio tehnički savjetnik prilikom snimanja filma POINT BREAK akcijski triler filmskog  remakea ,u kojem se nakratko pojavljuje.

Na svijetu je uvjek bilo neustrašivih i avanturistički extremno nastrojenih sportista ali Jeb Corliss  spada u Elitu EXTREMNIH SKOKOVA.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Jedan od najbogatijih sa prostora Balkana trenutno boravi u rodnom mjestu u Bosni i Hercegovini

Luka Rajić jedan je od najuspješnijih biznismena sa prostora bivše Jugoslavije. Potekao je iz Bosne …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)