Home / Vijesti / BiH / Zvizdić nakon Londona: 300 miliona eura od EBRD-a za koridor 5-C

Zvizdić nakon Londona: 300 miliona eura od EBRD-a za koridor 5-C

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je na pres-konferenciji, po povratku s EBRD-ove Investicijske konferencije o zapadnom Balkanu u Londonu, tu posjetu ocijenio vrlo korisnom i uspješnom za BiH.

“U razgovorima s direktorom i drugim predstavnicima EBRD-a smo predložili novi pristup, jedan novi okvir, jedan novi odnos između EBRD-a i BiH, a on je više vezan, ne samo za projektne aktivnosti ili finansiranje pojedinačnih projekata nego na kreiranje jednog četvorogodišnjeg okvira finansiranja, prije svega koridora 5-C, od 300 miliona eura”, naveo je Zvizdić.

Dodao je da će sredstva biti suksecivno povlačena ove i u naredne tri godine. Ove godine bi trebalo biti povučeno oko 76 miliona eura, a naredne tri godine po 70 miliona eura.

“Riječ je sada o jednom novom vizibilnom okviru odnosa između Evropske banke za obnovu i razvoj i BiH, odnosno stavljanje u fokus autoputa 5-C kao našeg ključnog prioriteta, u fokus finansiranja EBRD-a. To je ustvari ono što je najvažnije bilo u našim razgovorima, prezentaciji naših projekata”, istaknuo je Zvizdić.

izvor/akta/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)