Home / Vijesti / BiH / POTVRĐENO: Nihad Imamović odustao od “Agrokomerca”!

POTVRĐENO: Nihad Imamović odustao od “Agrokomerca”!

Ugledni sarajevski poduzetnik, vlasnik firme EIN Natural, Nihad Imamović, definitivno je odustao od kupovine Agrokomerca iz Velike Kladuše.

Capture

Imamović je prije tri dana u ekskluzivnoj izjavi za portal Slobodna Bosna nagovijestio takvu mogućnost, a u ponedjeljak, u prijepodnevnim satima, i službeno je izvijestio nadležni sud o svojoj odluci koja je neopoziva.

“Previše je nejasnoća oko ovog preduzeća, oko njegove imovine koja je opterećena kreditima a stekao sam i dojam da nisam dobro došao kod dijela radnika koji se protive ovakvom načinu prodaje preduzeća. Povrh svega sam dobio i ozbiljne prijetnje smrću, i u takvim okolnostima odlučio sam odustati od akvizicije”, rekao je Imamović za Slobodnu Bosnu, uz napomenu da je njegova odluka konačna i neopoziva.

Imamović nam je otkrio neke detalje vezane za anonimni poziv.

“Poziv je bio anoniman, pitali su je li to firma EIN Natural, tražili su mene. Kada su rekli da sam na putu, onda su zamolili da prenesu poruku: “recite mu da, ako kupi Agrokomerc, stradat će i on i njegova porodica”.

– Čim sam sletio u Sarajevo, kontaktirao sam policiju i prijavio prijetnju, rekao je Imamović za Slobodnu Bosnu.

U sindikatu Agrokomerca tvrde da nemaju ništa protiv Nihada Imamovića i da je razlog otpora sudski način prodaje, a ne privatizacija.

Mujo Milak, povjerenik sindikata Agrokomerca, rekao je: “Sindikat je decidirano protiv takvog načina privatizacije, jer takvim načinom gubi se status, radnopravni status radnika, jer prodajom kupac nema nikakve obaveze prema radnicima”.

Podsjećamo, firma “Ein Natural” Nihada Imamovića ponudila je 12 miliona KM za preuzimanje dijela Agrokomerca na usmenom javnom nadmetanju održanom krajem januara ove godine pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši.

Osim Imamovića, za Agrokomerc je bila zainteresirana i sarajevska firma “Silsila” koja je ponudila 5,2 miliona KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 miliona KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile znatno niže iznose.

izvor/slobodnabosna/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)