Home / After Work / Njemački plug-in hibridni stroj kombinira benzin i struju

Njemački plug-in hibridni stroj kombinira benzin i struju

Iako je zbog baterije prtljažnik izgubio 140 litara obujma, oduševljavaju performanse hibridnog sklopa uz 279 KS i 600 Nm okretnog momenta

b5882087a33151396c07161ab896ec47

Hibridni automobili naša su svakodnevica, te danas ovaj sklop pogona susrećemo u različitim klasama automobila. Od malih gradskih, preko kompaktnih, do velikih SUV-ova, odnosno od svakodnevnih do premium proizvođača. Isprobali smo i plug-in hibridni model njemačkog Mercedes-Benza. C-klasa u karavanskom izdanju, oznake C 350 e, podrazumijeva sklop dvolitrenog benzinskog motora od 211 KS i 350 Nm maksimalnog okretnog momenta kojem u pomoć priskače i elektromotor od 82 KS te 340 Nm okretnog momenta.

To znači da je vozaču C-klase na raspolaganju najveća snaga od 279 KS te čak 600 Nm momenta pa za postizanje brzine od 100 km/h treba svega 6,2 sekunde, dok se pokazivač brzine penje skroz do 246 km/h. U prijevodu, mnogi sportski nastrojeni automobili postaju posramljeni pored obiteljskog karavana koji ničim ne odaje da raspolaže ovakvim performansama. Tvornički deklariran doseg isključivo uz pokretanje elektromotora od 31 km moguće je postići bez većih problema, što nije slučaj i s potrošnjom koja je deklarirana na 2,1 l/100 km. Naime, ovako niska potrošnja goriva moguća je tek na kraćim relacijama kada između dvije vožnje imate mogućnost električnom energijom napuniti baterije. U protivnom, prosječna se potrošnja penje i do osam litara.

Iako testirani model ne odiše avangardom, bez obzira na Avantgarde razinu opreme,sve je na svom mjestu, te je dosta pažnje posvećeno detaljima. Pohvale idu i izvrsnom Burmester audio sustavu, koji je svakako utjecao i na podizanje početne cijene karavanskog C 350 e sa 407.671 na 538.939 kuna. Bez obzira što je zbog 6,2 kWh litij-ionske baterije obujam prtljažnika smanjen za 140 litara, i dalje je na raspolaganju solidnih 350 litara proširivih na 1370.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)