Home / After Work / Ibrahimović dogovorio povećanje plate u PSG na 1,5 miliona eura mjesečno

Ibrahimović dogovorio povećanje plate u PSG na 1,5 miliona eura mjesečno

Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović dogovorio je povećanje plate sa francuskim PSG-om, te će on sada na mjesečnom nivou zarađivati 1,5 miliona eura, bez uračunatog poreza, što na godišnjem nivou iznosi 18 miliona eura.

Kako navodi “Le Parisien“, popularni Ibrakadabra je uslove dogovorio pred kraj 2015. godine. U klubu su bili zabrinuti jer se sve više spominjao njegov odlazak. Osim što je dogovorio povećanje plate, 34-godišnji nogometaš je ugovorio i bonuse na ime titule u Francuskoj, golova i asistencija.

Ibrahimović je karijeru počeo u Malmeu, odakle je otišao u Ajax. Još je nosio dresove Juventusa, Intera, Barcelone i Milana, a u PSG je prešao 2012. godine. Do sada je za klub iz glavnog grada Francuske odigrao 156 utakmica i postigao 127 golova. U dresu reprezentacije je na 111 utakmica postigao 62 gola.

PSG je nakon 22 kola prvi sa 60 bodova, 21 više od prvog pratioca Monaca, a Ibra je vodeći strijelac prvenstva sa 17 golova. PSG će u knock-out fazi Lige prvaka igrati protiv Chelseaja.

izvor/avaz/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)