Home / Vijesti / BiH / Vlada RS i kineska državna kompanija potpisali memorandum o saradnji

Vlada RS i kineska državna kompanija potpisali memorandum o saradnji

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i generalni direktor kompanije “Čajna Šandong internešnel end tehnikal kooperejšn grup” Meng Јan potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o saradnji s ciljem uspješnog razvoja infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja.

Kineska kompanija izrazila je zainteresovanost za sklapanje komercijalnog ugovora za realizaciju projekta unapređenja, rehabilitacije i izgradnje pruge Banjaluka-Novi Grad -Dobrljin, za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, odnosno prvu fazu od Banjaluke do Prijerdora, kao i da bude revidirana saradnja na projektu renoviranja i izgradnje banjalučkog aerodroma.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović koja je izjavila da je ovaj memorandum rezultat višegodišnjih privrednih, ali i političkih razgovora između Srpske i Kine.
Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić očekuje da veći dio projektne dokumentacije bude završen do kraja februara, nakon čega bi se moglo dalje govoriti o dinamici projekata.
On je naveo da još nisu razgovarali o detaljima projekata, ali je dodao da bi rekonstrukcija pruge bila finansirana iz kreditnih sredstava, a auto-put kao koncesija.
Direktor kompanije “Čajna Šandong internešnel end tehnikal kooperejšn grup” Meng Јan izjavio je da potpisnici Memoranduma moraju uložiti maksimalan napor da bude ubrzana procedura i što prije započeta realizacija projekata.

izvor/indikator/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)