Home / Vijesti / BiH / Cormack: BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u regionu

Cormack: BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u regionu

U okviru posjete Gradu Tuzla ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack posjetila je Kantonalnu privrednu komoru Tuzlanskog kantona (KPKT), gdje se sastala s uspješnim privrednicima TK.

Cormarc je podjsetila da danas boravi u Tuzli povodom obilježavanja dana Martina Lutera Kinga, gradu koji je inkorporirao ideje koje je zagovarao M.L. King.

Dodala je da je prethodno posjetila Američki kutak, te Zavod za školovanje djece s posebnim potrebama. Navela je da je na prethodnim sastancima bilo riječi o položaju mladih.

“Kada govorimo o mladima i ekonomiji BiH, moram istaći da BiH ima najveću stopu nezaposlenih mladih ljudi u okruženju”,kazala je Cormack, dodavši da će u privrednoj komori TK biti riječi u zapošljavanju mladih ljudi.

Iskazala je zadovoljstvo sastankom s uspješnim poduzetnicima, koji su već otvorili nova radna mjesta, te mogućnošću razgovora na temu kako unaprijediti poduzetništvo.

Direktor KPKT Nedret Kikanović iskazao je zadovoljstvo posjetom ambasadorice SAD-a u BiH.

Cilj posjete je, prema njegovim riječima, da se Cormack upozna s mogućnostima privrede TK, i mogućnostima saradnje Ambasade SAD-a i privrednika TK.

Ocijenio je da će ova posjeta otvoriti nove mogućnosti za privredu TK, podsjetivši da je USAID dosta pomogao privredi ovog kantona.

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)