Home / Vijesti / BiH / Spisak najplaćenijih na UKCS: Godišnje zarade i preko 100 hiljada KM

Spisak najplaćenijih na UKCS: Godišnje zarade i preko 100 hiljada KM

Ovih dana u javnost je dospjela informacija o katastrofalnom finansijskom stanju Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo.

Trenutni dug UKCS-a iznosi 92 miliona KM, a samo je u zadnjih deset mjeseci narastao za 40 miliona. Jesu li svemu doprinijele i kriminalne radnje prilikom nabavke medicinskog i drugog materijala istragom bi trebalo utvrditi Tužilaštvo KS. Također, veliku sumnju na mutne radnje UKCS baca i činjenica da je protekli period obilježilo formiranje čak 15 raznih klinika.

Da za racionalizaciju u ovoj ustanovi do sada nije bilo mjesta potvrđuju i enormna primanja rukovodilaca klinika na UKCS. U dokumentu kojeg ekskluzivno objavljuje portal Vijesti.ba vidi se da se radi se o ciframa o kojima obični građani mogu samo sanjati.

Po primanjima prednjače doktori sa Klinike za kardiologiju. Doktor Muhamed Spuzić tako mjesečno na ovoj Klinici inkasira preko 9000 KM, slijedi ga kolega Rusmir Ajanović sa mjesečnim iznosom primanja od oko 8000 KM, te Ediz Porović i Majla Ćibo sa preko 5000 KM, Mehmed Kulić, Haris Vila, Nermin Granov sa preko 4000 KM, itd.

Haris Tanović, v.d. generalnog direktora UKCS mjesečno inkasira oko 6000 KM, dok Azra Alajbegović i Senka Dinarević-Mesihović, šefice Klinika na UKCS primaju preko 5000 KM.

Donedavni generalni direktor Kliničkog centra, Rusmir Mesihović je po dokumentu u čijem je posjedu portal Vijesti.ba, mjesečno primao preko 5500 KM.

U nastavku pogledajte dokument iz kojeg se vidi da je 55 navedenih mjesečno inkasiralo preko 210000 KM.

dokument-place-1

izvor/Vijesti.ba/

poslonidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)