Home / Vijesti / BiH / Integral inženjering i Vektor Integra dali najnižu ponudu za most na Savi

Integral inženjering i Vektor Integra dali najnižu ponudu za most na Savi

Ugovor za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Svilaja biće potpisan najdalje početkom februara i, ukoliko sve bude išlo kako je planirano, već ove građevinske sezone počeće radovi na ovom projektu vrijednom oko 26 mil EUR.

Na nedavno zatvorenom tenderu najnižu ponudu dostavio je konzorcijum firmi “Integral inženjering” i “Vektor Integra”, koji je izgradnju ovog mosta procijenio na 18,9 mil EUR bez PDV-a.

Druga najniža ponuda je ona koju su zajednički dostavile kompanije “Euro-Asfalt” i GP ŽGP iz Sarajeva te “Zagreb montaža” iz Zagreba, koje su gradnju mosta dugačkog 660 i širokog 29 metra na Koridoru 5C na relaciji Svilaj – Odžak procijenile na 21,7 mil EUR bez PDV-a. Rok za izvođenje radova na ovom projektu je 730 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

– Sve ide svojim tokom. Očekujemo do kraja januara ili najdalje početkom februara da sve bude završeno što se tiče izbora izvođača radova – rekao je Izet Bajrambašić, pomoćnik ministra transporta i komunikacija BiH i predsjednik Međunarodne komisije koja vodi projekat izgradnje mosta.

Što se tiče ostalih ponuđača, osim firmi iz Hrvatske i BiH za projekat izgradnje mosta zainteresovane su i kompanije iz Austrije, Španije i Češke, a njihove ponude uglavnom se kreću oko 24 mil EUR.

Podsjećanja radi, projekti mosta na Savi kod Svilaja i onog kod Gradiške dobili su zeleno svjetlo na samitu zemalja zapadnog Balkana, koji je ljetos održan u Beču. Na ovom samitu odobren je grant od 29 mil EUR za izgradnju ova dva mosta, s tim da su za onaj kod Svilaja predviđena 22 mil EUR.

izvor/indikator.ba/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)