Home / Vijesti / BiH / Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Bihaća Hamdije Lipovače

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika Bihaća Hamdije Lipovače

Kantonalni sud u Bihaću u cijelosti je potvrdio optužnicu koju je Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona /USK/ podiglo protiv bivšeg načelnika opštine Bihać Hamdije Lipovače, te Alena Gluhalića, Amira Delića, Aide DŽambegović, Senke Zolić i Seada Dupanovića, zbog više krivičnih djela.

Pomenuta grupa optužena je za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te krivičnih djela krivotvorenje službene isprave, obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i nesavjestan rad u službi.

Optuženima Lipovači, Gluhaliću i Deliću stavlja se na teret da su prilikom izvođenja radova na sportsko-rekreativnom centru “Stens” u Bihaću u vremenskom periodu od septembra 2006. do oktobra 2009. godine iskorištavali službene položaje i to prvooptuženi kao načelnik Bihaća i zastupnik investitora, drugooptuženi kao direktor “Agra” Bihać – izvođač radova i trećeoptuženi kao nadzorni organ.

Oni su, prema navodima optužnice, unosili neistinite podatke u građevinske knjige i uvećavali vrijednost izvedenih radova na centru “Stens”, na štetu opštine Bihać i tako su pribavili korist “Agri” u ukupnom iznosu od 516.543 KM.

Sud je optužnicu potvrdio 11. januara.

 

/Srna/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)