Home / Kompanije i Tenderi / Samsung izrazio zabrinutost zbog sve veće konkurencije
A Samsung logo is seen at Samsung Electronics' headquarters in Seoul, South Korea, December 18, 2015. Picture taken on December 18, 2015. REUTERS/Kim Hong-Ji

Samsung izrazio zabrinutost zbog sve veće konkurencije

Izvršni direktor Samsunga Kwon upozorio je i na sve veću konkurenciju u glavnim poslovima Samsunga, ali nije dao detaljniju financijsku prognozu.

Južnokorejski tehnološki div Samsung Electronics očekuje teško poslovno okruženje u novoj 2016. godini zbog slabog globalnog gospodarstva i oštrije konkurencije u ključnim poslovnim sektorima, uključujući memorijske čipove i pametne telefone.

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak iz Samsunga su izvijestili da je izvršni direktor Kwon Oh-hyun u novogodišnjem obraćanju zaposlenicima kazao da će svjetsko gospodarstvo i ove godine rasti sporo, pri čemu će pojačanu nesigurnost generirati problemi poput financijskih rizika za zemlje u razvoju.

Njegove su se riječi poklopile s pojačanim bojaznima da bi Samsungovi rezultati za razdoblje od listopada do prosinca mogli biti slabiji no što se dosada očekivalo.

“Negativan utjecaj slabe potražnje i nižih prodajnih cijena u industriji poluvodiča i zaslona s tekućim kristalima vjerojatno je izraženiji nego što se prvotno očekivalo,” navodi se u izvješću koje je u ponedjeljak odvojeno objavila brokerska tvrtka Korea Investment.

U toj su tvrtki snizili procjenu operativne dobiti Samsunga za četvrto prošlogodišnje tromjesečje na 6.400 milijardi wona (5,41 milijardu dolara), s prethodno procijenjenih 6.800 milijardi wona. U trećem je tromjesečju operativna dobit vodećeg proizvođača pametnih telefona u svijetu iznosila 7.400 milijardi wona.

Izvršni direktor Samsunga Kwon upozorio je i na sve veću konkurenciju u glavnim poslovima Samsunga, ali nije dao detaljniju financijsku prognozu.

Očekuje se da će kompanija objaviti službeno poslovno izvješće za razdoblje od listopada do prosinca krajem tjedna. U listopadu su najavili nižu operativnu dobit nego u razdoblju mjeseca od srpnja do rujna, pozivajući se na sezonski slabiju potražnju za komponentama.

izvor/poslovnidnevnik/

poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)