Home / Kompanije i Tenderi / Domaće kompanije / Uspješna poslovna godina, nagrade i priznanja za goraždansku Bekto Precisu

Uspješna poslovna godina, nagrade i priznanja za goraždansku Bekto Precisu

Goraždanska kompanija Bekto Precisa iza sebe ima jednu od najuspješnijih poslovnih godina. Na uspjehu, ali i impozantnom broju priznanja i nagrada ovoj kompaniji bi mnogi pozavidjeli.

Generalna direktorica goraždanske Precise Enisa Bekto početkom 2015. godine ponijela je titulu Privrednika godine prema izboru Večernjakovog pečata, a kompanija kojom upravlja, prema izboru građana BiH u aprilu ove godine izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru proizvodnje. Enisi Bekto je dodijeljena i nagrada Lady Boss u kategoriji Veliki biznis, a uslijedila su priznanja za liderstvo u konkurentnosti i održivom razvoju na Dunavskom biznis forumu, priznanje za podršku u radu organizacije Yesilay, zatim Cvet uspeha za regionalnu saradnju te Oskar kvaliteta i to je tek dio bogate kolekcije priznanja.

Osim priznanja i nagrada, na adresu kompanije pristižu i brojne zahvalnice vladinih i nevladinih udruženja i asocijacija iz cijele BiH i regiona za nesebičnu podršku u njihovom radu, koju Bekto Precisa kao društveno odgovorna pruža već godinama.

U ovoj goraždanskoj kompaniji bili su prvi i kada je riječ o projektu “Kupujmo domaće” koji je na memorandumu kompanije kao znak podrške i učešća u kampanji “Upalimo svjetlo u BiH”.

Tokom cijele godine radili su na unapređenju standarda pa je u aprilu u Bekto Precisi proveden nadzorni audit ISO 14001/18001 Bureau Veritasa sa odličnim recenzijama, a krajem novembra i nadzorni audit sistema ISO 9001 od DNV GL sa zadovoljavajućim recenzijama, ističu u kompaniji.

“U narednoj godini planirana je implementacija dva veoma značajna standarda koji će unaprijediti naše poslovanje I još jednom dokazati kvalitet naših proizvoda I ulaganja u tehnologiju”, kazala je Enisa Bekto za Klix.ba

Riječ je o implementaciji ISMS ISO/IEC 27001 standarda za upravljanje sigurnošću informacija kompanije, koja će biti nastavljena u narednoj godini, a ovaj standard doprinijet će sigurnijem protoku informacija.

“Osim ISO 27001 u ovoj godini smo počeli i uvođenje ISO/TS 16949 standarda za upravljanje kvalitetom za kompanije koje se bave automobilskom industrijom. Certifikacija prema ISO/TS 16949 sistemu za upravljanje kvalitetom dokazuje organizacijsko opredjeljenje za kvalitet proizvoda i usklađenost sa specifičnim zahtjevima kupaca”, pojašnjava Bekto.

Pojašnjava da u automobilskoj industriji kod izbora dobavljača originalne opreme i dijelova, činjenica da dobavljač posjeduje certificiran sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima ISO/TS 16949 predstavlja značajnu konkurentsku prednost u odnosu na druge dobavljače. Također, ISO/TS 16949 osigurava proizvođačima automobila i dobavljačima međusobno komuniciranje i ocjenjivanje uspješnosti, te time neprestani razvoj.

Staru godinu kompanija Bekto Precisa tradicionalno ispraća osiguravanjem novogodišnjih poklon paketa za djecu u vrtićima i školama u Goraždu. Novogodišnji pokloni otići će na brojne adrese, a ove godine prvi paketići uručeni su najmlađim članovima Rukometnog kluba Radnički, SOS Kinderdorfu, svim osnovnim školama na području BPK Goražde te mališanima u Plavom cvijetu. U Bekto Precisi smatraju kako je ovo jedan od najboljih načina da svojim sugrađanima, posebno najmlađim, zažele sretnu Novu godinu.

izvor/Bekto precisa;klix/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)