Home / After Work / DOČEK NOVE GODINE Građani iz siromašne BiH hrle u bogati Dubai!

DOČEK NOVE GODINE Građani iz siromašne BiH hrle u bogati Dubai!

Mnogi građani Bosne i Hercegovine provest će najluđu noć izvan granica naše države u evropskim i svjetskim metropoloma iako je kriza na najvećem mogućem nivou. Ipak, u poređenju na prošlu godinu, kako je za “Avazov” portal potvrdio Ajdin Kršić iz Relax Tours Sarajevo, osjeti se pad potraženje za novogodišnje aražmane.

– S obzirom na terorističke napade koji se dešavaju u svijetu došlo do malog pada u usporedbi s prethodnim godinama. I dalje je Istanbul među najtraženijim destinacijama kao i prethodnih godina. Međutim, zanimanje za ovaj turski grad je oslabilo, pa su se ljudi opredijelili za primamljivi Dubai. Uspostavljena je direktna zračna linija i ovaj aražman se rasprodao za svega 15-tak dana. Iako je sam aražman puno novca, zanimanje je nevjerojatno pa su bila i dodatna potraživanja – rekao je Kršić.

Ove godine nisu izostali ni aražmani sa autobuskim prijevozom koji su znatno pristupačniji za bh. građane.

– Naša odredišta su sjeverna Italija u gradovima kao što su Milano, Verona… Imate opciju sa jednom ili dvije noćne vožnje te dvije do tri noći u jednom od gradova, uključujući i proslavu Nove godine. Velika su potraživanja i za hotele na Jadranu koji nisu nimalo jeftini. Pretpostavka je da je potražnja za Hrvatskom povećana zbog sigurnosti i činjenice da je pristupačna za ljude sa manjim brojem slobodnih dana – ističe uposlenik Relax Tours zadužen za odnose sa javnošću.

Što se tiče putovanja po Bosni i Hercegovini, Kršić ističe da je zanimanje, nažalost, relativno malo.

– Građani hotele na bh. planinama sami čekiraju te generalno većina ne koristi usluge agencija. Standardne popularne destinacije su Jahorina, Bjelašnica, Vlašić… Smanjen je i broj dolazak u našu državu zbog posljednjih dešavanja u našoj državi. Tako sada kada šetate Ferhadijom u glavnom gradu BiH možete primijetiti da uopšte nema puno turista kao prethodnih godina – zaključuje Kršić.

Cijene aražmana

  • Dubai (hotel sa 3 zvjezdice), 8 dana avionom – 1.739 KM
  • Dubai (hotel sa 4 zvjezdice), 8 dana avionom – 2.290 KM
  • Istanbul (hotel sa 3 zvjezdice), 5 dana avionom – 559 KM
  • Istanbul (hotel sa 4 zvjezdice), 5 dana avionom – 699 KM
  • Milano (hotel sa 4 zvjezdice), 5 dana autobusom – 479 KM

(Sve navedene cijene su po jednoj osobi)

izvor/avaz/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)