Home / After Work / Suspendovani predsjednik FIFA-e Sepp Blatter obratio se danas na konferenciji za novinare.

Suspendovani predsjednik FIFA-e Sepp Blatter obratio se danas na konferenciji za novinare.

“Reći da je ovo dobar dan za mene i za FIFA-u bilo bi potpuno pogrešno. Zaista mi je žao zbog fudbala, FIFA-e, zbog više od 400 članova FIFA-e. Žao mi je i zbog mene i načina na koji me se tretira”, kazao je.

Prvi čovjek FIFA-e danas je zajedno sa Michelom Platinijem suspendovan na osam godina i novčano kažnjen zbog korupcijskog skandala i uplate Francuzu više od dva miliona eura.

“S Platinijem sam imao usmeni ugovor, to jest džentlmenski sporazum. Nakon Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj Platini mi je prišao i rekao da želi raditi za FIFA-u. Etički odbor FIFA-e sada poriče taj sporazum. Imamo dokaze da za naš sporazum nismo znali samo nas dvojica, već i ostali ljudi u FIFA-i. Borit ću se za sebe i FIFA-u”, dodao je Švicarac.

“Zašto sam suspendovan? Razgovarao sam sa svojim advokatom i žalit ćemo se. Najprije sam trebao biti suspendovan doživotno, a sada na samo osam godina?”, upitao je i dodao: “Stidim li se? Ne, ne stidim se. Stidim se samo odluke Etičkog odbora. Etički komitet nema ovlasti da smijeni predsjednika FIFA-e, to samo može da se uradi na Kongresu 27. februara iduće godine. Ja sam suspendovan, ali sam i dalje predsjednik FIFA-e”.

Kazao je da je on čovjek od principa i da poštuje dva pravila: nikad ne uzimaj novac koji nisi zaradio i uvijek plaćaj svoje dugove.

“Mene optužuju da sam dao Platiniju novac nelegalno da budem ponovo izabran 2011. godine, to nije istina. Ja sam Švicarac i u mojoj zemlji za suspenziju od osam godina morate uraditi zaista nešto veliko. Ovo ima samo veze sa finansijama, ne sa etikom”, poručio je Blatter.

Sepp Blatter
poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)