Home / After Work / Apple proglasio Periscope najboljom iPhone aplikacijom

Apple proglasio Periscope najboljom iPhone aplikacijom

Svake godine Apple detaljno provjeri tisuće aplikacija u App Storeu i odabere najbolju među njima. Ove godine titula najbolje aplikacije za iPhone pripala je aplikaciji Periscope – jednostavnoj i zabavnoj aplikaciji za slanje videa uživo, ili možda konkretnije, live streaming bilo kad i bilo gdje.

“Ova inovativna aplikacija je dijeljenje i gledanje live videa učinila pravom zarazom”, kaže Apple u objašnjenju za CBS. Doduše, Apple nije jedini – komičari i voditelji Jimmy Fallon i Ellen DeGeneres i kontroverzni predsjednički kandidat i tajkun Donald Trump, svi su ove godine koristili Periscope.

Ostali pobjednici su Lara Croft Go koja je proglašena najboljom igrom za iPhone, dok je Prune najbolja igra za iPad. Najbolja aplikacija za iPad je Robot Factory.

Periscope

 

Osnivač i izvršni direktor Periscopea Kayvon Beykpour kaže kako je šokiran izborom: “Ovo je jedna od najprestižnijih nagrada koju možete dobiti”, kaže.

Periscope se prvi put pojavio u ožujku, no prije nego što je postao popularan, Twitter ga je kupio za 86 milijuna dolara. Nedugo nakon toga, aplikacija je skinuta preko deset milijuna puta, kako na iOS-u, tako i na Androidu. Korištenje ne može biti lakše: Skinete aplikaciju, odaberete temu, snimate video i emitirate svoj vlastiti sadržaj preko Twittera u realnom vremenu.

Lara Croft Go

“Htjeli smo napraviti uređaj za teleportaciju”, kaže Beykpour. “Naša ideja je dati vam mogućnost vidjeti sva čuda ovog svijeta iz vašeg kreveta ili kauča, kao da ste stvarno tamo.”

No, Periscope ima i izboljnog konkurenta, i to ne bilo kakvog: Facebook je nedavno počeo testirati značajku Live Video, ali prava prijetnja su zapravo korisnici, i to njih milijarda i pol koliko ih aktivno koristi Facebook.

Doduše, Beykpour nije zabrinut: “Ne brinemo se o konkurenciju, da zbilja razmišljamo o njima i što oni rade, nikad ne bi ništa napravili. Samo neka navale”, završava.

Izvor/ MacStories/

poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)