Home / Najave / Info seminar o Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja u USK

Info seminar o Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja u USK

Na području Unsko-sanskog kantona, u organizaciji austrijske kompanije Austrofon, a uz podršku općina sa područja USK, Službe za zapošljavanje USK, te nekoliko organizacija, bit će održan ciklus INFO seminara o Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja.

Termini održavanja:

Bihać, 7.12.2015 god, Amfiteatar Ekonomskog fakulteta, 19h
Cazin, 8.12.2015 god, Sala Općinskog vijeća, 12h
Bosanska Krupa, 9.12.2015 god, Mala sala Doma kulture, 11h
Bužim, 9.12.2015 god, Sala Općinskog vijeća, 14 h
Ključ, 10.12.2015 god, Sala Općinskog vijeća, 9h
Bosanski Petrovac, 10.12.2015 god, Sala Općinskog vijeća, 11h

Na seminaru će biti predstavljene dvije mogućnosti. Prva je zapošljavanje na stranim tržištima posredstvom modernih servisa, što praktično znači da klijenti iz BiH mogu raditi poslove za strane kompanije. To su kancelarijski poslovi, prevodilačke i knjigovodstvene usluge, te podrška korisnicima.

Novi poduzetnici dobivaju i tržište austrijskih partnera u projektu, pomoć pri pronalasku novih poslovnih partnera, kao i kontinuiranu podršku u toku pružanja usluga.

Druga mogućnost je interno zapošljavanje u kompaniji Austrofon, te besplatni start-up kursevi u okviru kojih će se održati besplatni treninzi i usavršavanje na njihovom putu ka pokretanju i razvijanju poduzetničke ideje.

Pozivaju se svi zainteresirani građani USK-a, nezaposleni, da dođu na prezentaciju i upoznaju se sa svim mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja, koje u ovom slučaju pomažu i finansiraju Nippon Computer GesmbH, Pflegerbau GmbH i Austrijska državna agencija za razvoj, navodi se u pozivu.

Sve dodatne informacije oko prezentacije i samog projekta građani Unsko-sanskog kantona mogu dobiti putem maila: majda.iguana@gmail.com ili na broj telefona 060 35 44 916.

objavio-Terzić Almir

Komentari

komentari

Check Also

Poziv za učešće u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Banja Luka, 2.11.2023.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća je pokrenula jedinstveno istraživanje sa ciljem …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)