Home / Vijesti / BiH / PORUKA NARODA VLASTIMA- da izmjesti migrante iz centra Bihaća: Blokirana magistralna cesta Bihać-Sarajevo

PORUKA NARODA VLASTIMA- da izmjesti migrante iz centra Bihaća: Blokirana magistralna cesta Bihać-Sarajevo

Građani Bihaća koji danas protestiraju zbog sve većeg priliva migranata u ovom gradu blokirali su magistralni put Sarajevo-Bihać i autobusku stanicu ali samo kao upozorenje.
Gradjani Bihaća se ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata a sve više ih prevoznici dovoze iz Sarajeva ,krenimo od ŽFBiH Talgo voz,Centrotrans Sarajevo autobusima gdje je i jednim i drugim taj posao u zadnje vrijeme procvjetao.
Pripadnici MUP-a USK trenutno preusmjeravaju saobraćaj, jer veliki broj građana stoji na cesti u blizini autobuske stanice.

 Građani su najavili sutra ujutro novo okupljanje, gdje bi trebali ići u Boriće.

Kako saznajemo IOM je naredio sječu borova u parku Borići u centru Bihaća da bi postavili nove kontejnere za migrante.

-Večeras iz Bihaća šaljemo poruku da smo zajednički u ovom problemu i da smo dovoljno čekali na reakciju vlasti. Tražimo od Vlade proglašenje vanrednog stanja i želimo da se migranti izmjeste iz centra grada u roku od 5 dana. MUP USK ima rok od 48 sati da zabrani ulazak migranata na područje USK – poručili su građani Bihaća, kazavši da će “ukoliko se ovi zahtjevi ne ispune blokirati ceste, granice i sve institucije.

Naglasili su da ovo nije linč protiv migranata, već zahtjev i za njihovo adekvatno zbrinjavanje, ali i stavljanje sigurnosne situacije u Bihaću pod kontrolu.Pogledajte video PRILOGE sa skupa !!

200 migranata dolazi dnevno u Bihać !!

(Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)