Priprema je sasvim jednostavna i uzeti će vam 15 minuta vremena. Stoga je najbolje da u nastavku pročitate recept i napravite kolač.
Sastojci
- 2 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 mala žličica naribane limunove korice
- pola čaše ulja
- 1 čaša tekućeg jogurta
- 2 čaše glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 20 dag trešanja
- 12,5 dag malina
Priprema
Za početak trebati će vam čaša od 2 dcl.
Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim miksajući dodajte jogurt, ulje i limunovu koricu. Za kraj dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i dobro sjedinite smjesu.
Trešnje očistite i operite. Također priredite i maline.
Možete koristiti kalup za torte (26 cm promjer) i sasvim je dovoljna količina smjese. Međutim ako ćete koristiti neku veću tepsiju smjesu morate poduplati. U tom slučaju sve stavite puta 2 osim što stavite samo jedan prašak za pecivo.
Kalup obložite papirom za pečenje, ukoliko koristite tepsiju ne trebate staviti papir već pouljite dno i pospite s malo brašna.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Smjesu izlijte u kalup, po njoj posložite trešnje i maline te pecite 15 min na 180°C, zatim smanjite na 150° i pecite još 15ak minuta. Kada vam kolač dobije lijepu zlatno-smeđu boju gotov je. Ipak možete probati čačkalicom da li je gotov.
Kada je pečen kolač izvadite iz kalupa i pustite da se ohladi. Ako radite u tepsiji ostavite ga u njoj da se ohladi.
Za kraj pospite šećerom u prahu, narežite ga na kocke i poslužite.
Poslovnidnevnik.ba