Home / Ličnosti / Demokrate se plaše Trampovog povratka

Demokrate se plaše Trampovog povratka

Popularnost predsjednika Džoa Bajdena značajno je porasla u odnosu na njegovu najnižu tačku prije nekoliko mjeseci, ali brige o njegovom upravljanju privredom i dalje postoje, prema novom istraživanju javnog mnijenja.
Podrška Bajdenu oporavila se s najnižih 36 odsto u julu na 45 odsto, velikim dijelom podstaknuta oporavkom podrške demokrata samo dva mjeseca prije međuizbora u novembru, prema “Associated Pressu” i Centru za javne poslove NORC-a Istraživanje.
Tokom nekoliko tmurnih ljetnih mjeseci kada su cijene goriva dostigle vrhunac, a političari zapeli, demokrate su se suočile s mogućnošću velikih gubitaka od republikanaca.

Čini se da su njihovi izgledi bolji nakon niza zakonodavnih uspjeha koji su doveli do toga da je više Amerikanaca spremno suditi ​​o predsjedniku prema njegovim preferiranim uslovima.

Bajdenov rejting i dalje je ispod “površine vode”, s 53 odsto odraslih Amerikanaca koji ga ne odobravaju, a privreda je i dalje Bajdenova slabost. Samo 38 odsto odobrava njegovo privredno vođstvo dok se zemlja suočava s tvrdoglavo visokom inflacijom, a republikanci pokušavaju staviti finansije domaćinstava u centar predstojećih izbora.

Republikanci su se takođe suočili s otporom otkako je Vrhovni sud poništio Ro protiv Vejda i njegovu zaštitu od pobačaja.

Bajden otvoreno prikazuje bivšeg predsjednika Donalda Trampa kao temeljnu prijetnju demokratiji, što je optužba koja je dobila odjek nakon što je FBI-eva pretraga Trampove kuće na Floridi pronašla povjerljive dokumente koji pripadaju američkoj vladi./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)