Home / Vijesti / BiH / Ecommerce Europe i eCommerce asocijacija u BiH udružuju snage

Ecommerce Europe i eCommerce asocijacija u BiH udružuju snage

Ecommerce Europe i eCommerce asocijacija u BiH,  najvećaeuropska i najveća bosanskohercegovačka asocijacija za e-trgovinu, udružile su snage. Ovo partnerstvo ozvaničeno je 01.9.2022. i prvo je ove vrste u našoj zemlji.

Ideja o pridruživanju potekla je od eCommerce asocijacije u BiH, otkrila nam je njena izvršna direktorica Belma Agić: “Jako sam sretna što ćemo konačno imati pristup najboljim Europskim praksama i u ovom tijelu zastupati zajedničke interese industrije digitalne trgovine iz Bosne i Hercegovine. ”

”Članstvo u Ecommerce Europe je ključni korak za bosanskohercegovačko eCommerce tržište “, dodaje. ”Ovo članstvo nam daje pristup europskom eCommerce okruženju i predstavlja neophodan i prirodan korak za podršku BiH online trgovcima i za unapređenje eCommerce ekosistema u našoj zemlji. ” istakla je gđa Agić.

eCommerce asocijacija u BiH osnovana je da bude snažan glas eCommerce sektora Bosni i Hercegovini i za samo šest mjeseci priključilo joj se preko 50 članova i partnera a surađuju sa svim eCommerce asocijacijama iz regiona. Pokrenuto je i niz inicijativa za izgradnju povjerenja potrošača u e-trgovinu, za stvaranje standarda za korisničku uslugu, za poboljšanje efikasnosti logističkih usluga i za poboljšanje zaštite i sigurnosti u online kupovini i online plaćanju. Predstavnici ove asocijacije su već uključeni u rad nekoliko komisija u sklopu programa i projekata u Ecommerce Europe.

Ovim povodom generalni sekretar Ecommerce Europe, Luca Cassetti, izjavio je: “Veoma smo sretni što smo u prilici da poželimo dobrodošlicu eCommerce asocijaciji u Bosni i Hercegovini. Uvjereni smo da će, razmjenom našeg znanja, naši trenutni članovi imati priliku naučiti više o ovom tržištu i njegovim specifičnostima. Istovremeno, eCommerce asocijacija u BiH će učestvovati u našim aktivnostima vezanim za javne poslove EU i koristiti informacije prikupljene na nivou Ecommerce Europe za dalju podršku tranziciji bosanskohercegovačkih kompanija prije ulaska u Evropsku uniju. Ecommerce Europe pozdravlja pridruživanje eCommerce asocijacija iz zemalja kandidatkinja za članstvo u EU, a eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini je prva koja nam se priključila.”

Ecommerce Europe je asocijacija koja predstavlja preko 150.000 kompanija koje se bave prodajom proizvoda i usluga online. Osnovana od strane vodećih nacionalnih udruženja za e-trgovinu, Ecommerce Europe glas je sektora e-trgovine u Europi. Misija ove Asocijacije je unapređenje interesa i utjecaja e-trgovine u Europi kroz zagovaranje, komunikaciju i umrežavanje. Pored toga, pruža detaljne istraživačke podatke s europskih tržišta. Aktivnosti koje sprovodi se kreću od informiranja javnosti i razmjene profesionalnih ideja do davanja mišljenja o zakonima koji su u proceduri, kao i izrade i usvajanja etičkih kodeksa.

Iz eCommerce asocijacije u BiH dodaju da im je jedan od strateških prioriteta upravo razvoj međunarodnih partnerstava sa sličnim organizacijama koje također doprinose stvaranju besprijekorne prekogranične e-trgovine u njihovim zemljama ili regionima. Pozivaju sve kompanije, organizacije i pojedince da im se pridruže putem popunjavanja ove jednostavne forme nahttps://e-comm.ba/pristupnica/  i tako unaprijede svoje poslovanje i doprinesu opredjeljenju da Bosna i Hercegovina postane ravnopravan igrač na europskoj a i svjetskoj eCommerce sceni.

Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)