Home / After Work / Sport / REAL KOD KUĆE UNIŠTEN OD BARCELONE

REAL KOD KUĆE UNIŠTEN OD BARCELONE

Barcelona je večeras usred Madrida ponizila Real u El Clasicu, a Xavi Hernenadez održao lekciju starijem kolegi Carlu Ancelottiju.

Kukavička taktika italijanskog stručnjaka večeras se pokazala kao katastrofalan izbor, s obzirom da su Katalonci djelovali puno konkretnije i agresivnije te na koncu napunili mrežu ljutog rivala.

Već u 12. minuti veliku priliku imao je Pierre-Emerick Aubameyang da dovede Barcu u vodstvo, ali zicer je spasio Thibault Courtois.

Međutim, gabonski napadač šansu nije propustio u 29. minuti. Odlično je probio stranu Ousmane Dembele i centrirao, a Aubameyang utrčao i glavom poentirao.

Dembele je bio asistent i u 38. minuti, iz kornera je nabacio Arauju, koji je nadvisio Realove defanzivce i zatresao mrežu za 0:2.

U drugom poluvremenu Real se nastavio raspadati. Već na startu nastavka brza polukontra Barce, De Jong je odigrao Aubameyangu koji majstorski odigrava Ferranu Torresu, a španski reprezentativac ne griješi i zakucava loptu u rašlje za 0:3.

Novi gol je uslijedio u 53. minuti. Opet brza akcija koju je započeo Torres, lopta dolazi do Pedrija koji proigrava Aubameyanga, a on majstorski prebacuje Courtoisa. Gol je prvo poništen zbog ofsajda Torresa u začetku akcije, ali je VAR utvrdio da ofsajda nije bilo. Linijski sudac je prije Aubameynagova gola podigao zastavicu pa su se igrači Real bunili da su zbog toga stali, ali se igra dok glavni sudija ne kaže drugačije.

Madriđani na koncu mogu reći i da su dobro prošli, jer je Barca mogla postići još golova… Uz ovakav rezultat čudno zvuči podatak da je pet prethodnih El Clasica dobio Real.

(Vijesti.ba / SCsport/PD.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)