Home / Vijesti / Svijet / Putin članove svoje obitelji smjestio u nuklearni bunker u Sibiru

Putin članove svoje obitelji smjestio u nuklearni bunker u Sibiru

RUSKI predsjednik Vladimir Putin je posljednjih nekoliko dana premještao članove obitelji u “podzemni grad” u Sibiru, tvrdi ruski politolog.

Radi se o luksuznom bunkeru visoke tehnologije koji se nalazi u gorju Altaj, a izgrađen je za slučaj nuklearnog rata, rekao je politolog Valerij Solovej (61), bivši profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO).

Solovej je ranije tvrdio da Putin pati od zdravstvenih problema koje skriva od ruske javnosti i da je, zajedno sa svojim ministrom obrane, sudjelovao u čudnim šamanskim ritualima.

 “Za vikend je obitelj predsjednika Putina evakuirana u poseban bunker”

Neki stručnjaci iz Rusije kažu da je Solovej teoretičar zavjere i prevarant, a prošloga su tjedna tog bivšeg profesora ruske vlasti ispitivale sedam sati zbog optužbi koje je iznio o Putinovom zdravstvenom i psihičkom stanju, piše Daily Mail.

“Za vikend je obitelj predsjednika Putina evakuirana u poseban bunker pripremljen za slučaj nuklearnog rata. Bunker se nalazi u Republici Altaj. Zapravo, to nije bunker, nego cijeli podzemni grad, opremljen najnovijom tehnologijom”, rekao je Solovej.

“Nadam se da vam ovo nešto pokazuje – da predsjednik šalje svoju obitelj u bunker”, dodao je.

Naznake o postojanju bunkera

Stručnjaci smatraju da Solovej, koji tvrdi da ima insajderske kontakte u Kremlju, misli na prostran planinski posjed koji je tobože izgradio energetski div Gazprom prije otprilike deset godina u Republici Altaj, regiji Sibira koja graniči s Mongolijom, Kinom i Kazahstanom.

Promatrači su na tome području primijetili višestruke ventilacijske točke na tlu koje okružuje planinsko skrovište i visokonaponsku liniju povezanu s ultramodernom trafostanicom koja može napajati mali grad. Tijekom gradnje, navodno su na tom posjedu bili ogromni njemački strojevi za kopanje tunela.

Putinova obitelj

Solovej nije kazao o kojim se članovima Putinove obitelji radi, no prije je naveo kako je gimnastičarka Alina Kabajeva (38) tajna supruga ruskog čelnika.

“To je njegova prava obitelj, a Alina može utjecati na njegove odluke’, rekao je prošle godine.

Putin ima dvije odrasle kćeri – genetičarku Mariju Voroncovu (36) i Katerinu Tihonovu (35), plesačicu koja je postala matematičarka.

Neka izvješća navode da ima i kćer Luizu Rozovu (18), iz prethodne veze sa Svetlanom Krivonogih (45), čistačicom koja je kasnije postala bogatašica. Prema glasinama, također ima djecu s Kabajevom, no to Kremlj demantira.

“Kao što znate, nije ostvaren niti jedan cilj ruske invazije”

Putina je pogodila izuzetno snažna i ujedinjena reakcija Zapada na njegovu invaziju na Ukrajinu.

Putin je planirao proglasiti potpunu i neospornu vojnu pobjedu u nedjelju 27. veljače i objaviti da se bliži kraj njegove takozvane ‘specijalne operacije’. No, kao što znate, nije ostvaren niti jedan cilj ruske invazije u Ukrajini”, rekao je Solovej.

Rusija tvrdi da je pogodila 1146 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata, 81 bazu protuzračne obrane S-300, plus raketne sustave protuzračne obrane Buk M-1 i Osa te 75 radarskih stanica.

“Ukupno je uništeno 311 tenkova i drugih oklopnih vozila, 42 zrakoplova i helikoptera, 51 višestruki raketni sustav, 147 artiljerijskih oružja i minobacača te 263 specijalizirana vojna vozila”, rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov.

No neka izvješća navode da su ukrajinske snage uspješno odbile ruske i da ruske vlasti pokušavaju prikriti broj žrtava unutar njihovih vojnih redova.

Što se tiče navoda o Putinovoj bolesti, što ruske vlasti demantiraju, Solovej je kazao kako ne bi koristio izraz “terminalno bolestan”, nego eufemizam “osobne okolnosti koje imaju snažan utjecaj”. On je u prošlosti sugerirao da Putin boluje od rane faze Parkinsonove bolesti, ali nije iznio dokaz za te tvrdnje.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)