Home / Vijesti / Svijet / FaceBook državnim medijima iz Rusije ukinuo monetizaciju i prikazivanje oglasa

FaceBook državnim medijima iz Rusije ukinuo monetizaciju i prikazivanje oglasa

FACEBOOK je zabranio ruskim državnim medijima prikazivanje oglasa i monetizaciju na platformi, bilo gdje u svijetu. Facebook će također nastaviti primjenjivati ​​oznake za dodatne ruske državne medije, objavio je na Twitteru šef sigurnosne politike Nathaniel Gleicher.

“Pomno pratimo situaciju u Ukrajini i nastavit ćemo dijeliti korake koje poduzimamo da zaštitimo ljude na našoj platformi”, rekao je. Facebook je ranije pokrenuo novu opciju u Ukrajini koja korisnicima omogućuje zaključavanje profila radi dodatne sigurnosti i privatnosti.

Rusija je djelomično ograničila Facebook kao odgovor na blokiranje nekih ruskih državnih medija. Ruski regulator za komunikacije Roskomnadzor optužio je vlasnika Facebooka Metu za kršenje “temeljnih ljudskih prava i sloboda, kao i prava i sloboda ruskih građana” blokiranjem stranica, uključujući i državne novinske agencije RIA Novosti.

Twitter je također pauzirao oglašavanje u Rusiji i Ukrajini kako bi “osigurao da budu istaknute ključne informacije o javnoj sigurnosti i da oglasi to ne umanjuju”.

Index.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)